Chat with us, powered by LiveChat

Schoolreis bezoek Auschwitz I en Auschwitz II Birkenau met Nederlandstalige gids

Op een uur rijden van Krakau ligt één van de meest indrukwekkende plaatsen op aarde. Auschwitz-Birkenau was in de Tweede Wereldoorlog het grootste vernietigingskamp in Europa. Een plek om stil van te worden en die u zeker moet bezoeken met uw leerlingen. De verhalen uit het kamp zullen ongetwijfeld veel indruk maken, het ‘zien’ en horen van de gebeurtenissen in het kamp maken de oorlog voor hen echter dan ooit. We zullen hier een hele dag voor uittrekken, waarin een Nederlandstalige gids u door de kampen zal begeleiden. 

Als u met de klas naar Krakau wilt, is het wel zo fijn dat alles tot in de puntjes geregeld is. Polenreizen is in Nederland marktleider op het gebied van groepsreizen naar Krakau. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat u en uw leerlingen een zorgeloze en enerverende reis te bezorgen! U kunt kiezen om contact op te nemen voor maatwerk of voor een geheel door ons georganiseerde schoolreis naar Krakau en Auschwitz. Liever met collega’s op reis? Wij bieden ook studiereizen aan!

Een live geschiedenisles 

Schoolreizen naar Polen worden altijd goed in behandeling genomen. Bij Polenreizen kijken wij hierom naar alle wensen die de scholen hebben om een zo goed mogelijke reis te maken. Hier bovenop zorgen wij ook dat deze reizen leerzaam zijn voor de scholieren. Ook voor schoolreizen kunnen wij een van de vele excursies boeken die Polen te bieden heeft. De excursies in Krakau zijn ook ontzettend populair onder de toeristen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen. 165 Meter onder de grond bevindt zich een wereld van zout waar u een route van 3 kilometer kunt volgen. Wat maakt een geschiedenisles nu leuker dan daadwerkelijk in een historische stad rond te lopen!? Dit is mogelijk met de stadswandeling door Krakau. U zult onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige gids alle bijzondere bezienswaardigheden aflopen. Hierbij komt u langs plekken zoals de Wawelheuvel en de grote markt.

 

Iedereen is welbekend met de gruwelijkheden die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld in Auschwitz-Birkenau. Tijdens deze bijzondere excursie zult u bezoek brengen aan zowel het administratieve kamp (Auschwitz I) als het vernietigingskamp (Auschwitz II Birkenau). De Nederlandstalige gids zal daarbij vele verhalen afgaan. Dit zijn pas enkele voorbeelden van excursies die wij aanbieden in onze schoolreizen naar dit prachtige land. Met andere woorden, een schoolreis naar Krakau is naast educatief ook erg interessant vanwege de diverse excursie mogelijkheden.

Krakau

Krakau is een schitterende, bruisende en levendige stad die de bijnaam ‘het Florence van het oosten’ meer dan verdiend heeft. De combinatie van cultuur, historie en ontspanning maken deze stad zeer geschikt om met een grote groep te bezoeken! Een schoolreis naar Krakau is niet alleen leuk, maar ook nog eens ontzettend leerzaam. Tijdens de excursies en rondleidingen valt er ontzettend veel te leren over het leven in de Tweede Wereldoorlog. Omdat de stad als een van de weinige steden van Polen tijdens de oorlog gespaard is gebleven, zijn er veel gebouwen en plaatsen intact gebleven. Ideaal voor een educatieve reis. De stad Krakau zelf loopt over van de bezienswaardigheden. Midden in het oude centrum bevindt zich bijvoorbeeld het Rynek Główny. Dit is het plein waarop alle wegen uitkomen, het kloppende hart van de stad. U vindt hier bijvoorbeeld de Sukiennice, de lakenhal, waar zich enkele musea bevinden. Naast het plein staat de grootste kerk van de stad, de 14e-eeuwse Mariakerk. Andere bezienswaardigheden in Krakau zijn de Wawelburcht (het voormalige woonkasteel van de Poolse koningen) en de Jagiellonische Universiteit.

Polenreizen biedt op maat gemaakte schoolreizen naar Polen met Nederlandstalige gids

Polen is een land met een rijke historie en al haar prachtige steden, zoals Krakau, de oude hoofdstad van Polen tot 1608. Of de stad Warschau, met zowel haar authentieke en Middeleeuwse prachten. U kunt ook kiezen voor de levendige universiteitsstad Wroclaw of de voormalige Hanzestad Gdansk aan de Poolse kust. Zakopane is ook prachtig, in zomer én winter. Kortom, een perfecte uitvalbasis voor een schoolreis!

 

Polen heeft een prachtige natuur met heuvelachtige landschappen. Daarnaast biedt Polen ook zeker veel architectuur en cultuur. Maar liefst 14 bezienswaardigheden in Polen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Enkele voorbeelden zijn:


– De historische binnenstad van Krakau
– De heropgebouwde oude kern van Warschau
– Malbork, het grootste Middeleeuwse kasteel van Europa
– De Middeleeuwse stad Torun
– De 
Wieliczka-zoutmijn

Een vrijblijvende offerte of meer informatie

Informatie aanvragen: Klik hier. Liever eerst even bellen of mailen? U kunt hier klikken om naar onze contactpagina te gaan.

Reacties

reacties