Chat with us, powered by LiveChat

Kerstversiering in Warschau

Een absolute aanrader als u in de winter in Warschau bent is een mooie wandeling langs de verlichte straten van de oude binnenstad. De binnenstad van Warschau staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De wandeling van de Koninklijke Route gaat door Nowy Świat en Krakowskie Przedmieście in de aanloop naar het Kasteelplein. De hele route is prachtig versierd met lampjes, 3D-kaarten en speelse installaties. Tussendoor natuurlijk even een opwarmstop op de kerstmarkt in de buurt van de Barbican voor een glühwein of een warme kop traditionele bietensoep. En vergeet niet te gaan schaatsen, want op de markt is een schaatsbaan aangelegd. Dat is écht de ultieme ‘winter in Warschau’ ervaring!

De spectaculaire straatverlichting van Warschau is het wachten meer dan waard – meestal ingeschakeld in het eerste weekend na 6 december – tot veel vreugde voor zowel kinderen als volwassenen.

Kerstmarkten in de buurt van de oude stad kunnen worden genoten van 26 november 2022 tot 6 januari 2023 – wanneer Warschau ook de traditionele parade van drie koningen ziet.

Veel van de historische tuinen van Warschau, zoals het Royal Łazienki Park, het Royal Wilanów Palace en de Botanische Tuinen van de Universiteit van Warschau, hebben hun eigen verlichting en audiovisuele shows.

Cultuur in Warschau

Een betoverend intiem Chopin-muziekconcert begeleid door een glas mousserende wijn op een sfeervolle locatie in de oude binnenstad zal een perfecte winterse avond afsluiten. Liefhebbers van opera, ballet en klassieke muziek kunnen hun hart ophalen met een fantastisch winterrepertoire, dat te vinden is in de evenementenkalender op www.warsawcitybreak.com

Traditionele keuken        

Kerstmis is de perfecte tijd om de variëteit van de traditionele Poolse keuken te verkennen. Natuurlijk pierogi gevuld met kool, champignons of vlees kunnen het hele jaar door worden genoten, maar alleen wanneer de temperaturen dalen, kunnen ze het meest worden gewaardeerd. Met Kerstmis krijgt ‘barszcz’ een bepaalde portie ‘uszka’: ravioli-vormige, delicate knoedels met champignonvulling.

 

 

 

Reacties

reacties