Chat with us, powered by LiveChat

De zoutmijnen van Wieliczka zijn één van de oudste mijnen ter wereld die nog steeds in werking zijn en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Gedurende de vier uur durende excursie zal u een bezoek gaan brengen aan deze zoutmijnen onder begeleiding van een Engelstalige gids. Deze excursie is inclusief transfer van en naar uw hotel.

De zoutmijnen van Wieliczka vindt u bij het nabijgelegen plaatsje Wieliczka in Polen. De zoutmijn behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO en is een van de oudste nog inwerking zijnde mijnen van de wereld. Tegenwoordig zijn de mijnen een van de bijzonderste bezienswaardigheden die Polen te bieden heeft. Het winnen van zout in de Wieliczka zoutmijnen wordt al honderden jaren uitgevoerd, in het jaar 1044 was dit namelijk al voor het eerst vermeld. In totaal zijn de gangen in de zoutmijnen 300 kilometer lang en bereiken op sommige plekken een diepte van 327 meter. De zoutmijn mag alleen onder begeleiding van een gids betreden worden. U kunt uzelf wel voorstellen dat u anders gemakkelijk zou kunnen verdwalen in de kilometerslange gangen.

Een tour naar de zoutmijn duurt ongeveer 4 uur en is onder begeleiding van een Engelstalige gids. De toeristische route in de zoutmijn is 3,5 kilometer lang en leidt u door een sprookjesachtige stad van zouten gangen, kamers en zalen met unieke zoutstenenbeelden. Ook vindt u in de zoutmijnen een aantal ondergrondse meren, een bijzondere kapel en oude werktuigen die de historie van de mijn laten zien. In de zoutmijnen wordt een constante temperatuur aangehouden van 14 graden. Zorg er dus voor dat u een jas of trui aan doet wanneer u de mijnen bezoekt!

Leuk weetje: de lucht in de zoutmijnen is heel gezond en zuiver. De mijnen worden dan ook als sanatorium voor onder andere astmapatiënten gebruikt.

Losse prijs: € 69,- p.p. Prijs bij pakketreis€ 59,- p.p.
Tijd: 4 uur
Inclusief:
– Transfer van en naar uw hotel
– Engelstalige gids
– Entree tot de mijnen
– elke dag mogelijk rond 09:00 en 14:00 uur