Chat with us, powered by LiveChat

Zou u graag één of meerdere excursies bij u reis willen bijboeken? Dit is geen probleem, dit kunt u aangeven tijdens het reserveren van de reis. Bij het kopje ‘opmerkingen’ kunt u aangeven op welke datum u graag de excursie zou willen maken.

Ook kunt ervoor kiezen een 4- of 5-daagse groepsreis te maken. Deze reis is enkel mogelijk naar Krakau. Bij deze groepsreis zijn de excursies Auschwitz-Birkenau, Stadswandeling Oude Stad en de Schindler’s list Tour inbegrepen.

AUSCHWITZ – BIRKENAU

Museum Auschwitz-Birkenau ligt een uur rijden van Krakau. Iedereen is bekend met de gruwelijkheden die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in de kampen hebben afgespeeld. Tegenwoordig is Auschwitz open voor bezoek, zodat u met eigen ogen kunt zien waar deze gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. U bezoekt zowel Auschwitz (het administratieve kamp) als Auschwitz-Birkenau (het vernietigingkamp). 

Duur: 6 á 7 uur (van deur tot deur) 
Kosten: € 75,00 p.p. alleen in combinatie met een pakketreis
Inclusief: Vervoer van en naar uw hotel en Nederlandstalige gids

STADSWANDELING OUDE STAD KRAKAU

Onder begeleiding van een gids volgt u de zogenaamde Koninklijke route. Aan het eind van de wandeling heeft u een goed beeld van de stad en zijn geschiedenis. U bezoekt de Wawelheuvel met daarop het kasteel en de kathederaal, het Planty park, de oude stad, de universiteit, de Grote markt, de Maria Kerk en resten van vestingswerken.

Duur: 3 uur
Kosten: € 40,00 p.p in combinatie met pakketreis € 35,00 p.p.
Inclusief: Nederlandstalige gids

SCHINDLER’S LIST TOUR

De Schindler’s List Tour brengt u naar de plek waar de artistieke Polen zich vestigen. Tegenwoordig is Kazimierz een ‘place to be’ met veel trendy restaurants en bars. In Kazimierz zijn ook grote delen van de film Schindler’s List opgenomen. Deze film van Steven Spielberg over de Tweede Wereldoorlog heeft een Oscar gewonnen. Deze indrukwekkende wandeling eindigt bij de oorspronkelijke fabriek van Oskar Schindler die u eventueel op eigen gelegenheid  kunt bezoeken.

Duur: 3 uur
Kosten: € 40,00 p.p. in combinatie met pakketreis €35,00 p.p.
Inclusief: Nederlandstalige gids

Wieliczka Zoutmijn

WIELICZKA ZOUTMIJN

De Wieliczka zoutmijn is de enige zoutmijn ter wereld die nog in goed staat verkeert. Zo’n 165 meter onder de grond bevindt zich een wereld van zout, en u kunt hem ontdekken door de route van ongeveer drie kilometer te volgen. U krijgt een goed beeld van de werkzaamheden in de mijn, maar er is ook kunst te zien, gemaakt van zout.

Duur: 4 á 5 uur
Kosten: € 72,00 p.p. & in combinatie met een pakketreis € 62,00 p.p.
Inclusief: Transfer van en naar uw hotel met Engelstalige gids

FIETSTOUR KRAKAU

KRAKAU FIETSTOUR(S) 

De Compleet Krakau Fietstour is een zeer informatieve fietstour waarbij u alle hoogtepunten van Krakau gaat zien! Geniet van de historie, architectuur, moderne kunst en al het andere wat deze prachtige stad te bieden heeft. We zullen u o.a. meenemen naar de historische oude stad en de Joodse wijk Kazimierz, waar u beslist verrast zult worden met interessante en boeiende verhalen van Krakau. Deze drie uur durende fietstour is goed te doen voor iedereen (niet te grote inspanning) en wordt altijd onder leiding van een ervaren Nederlandssprekende gids gegeven!

Duur: 3 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Inclusief: Nederlandstalige gids & goede dames- of herenfiets

Warschau

STADSTOUR WARSCHAU ‘FENIKS-STAD’

Wilt u ook de prachtige hoofdstad van Polen ontdekken? Kies dan voor één van onze stedentrips naar Warschau inclusief de stadstour Oude Stad met de Nederlandstalige gids. Deze bijzondere stad heeft als bijnaam ‘feniks-stad’. Gedurende verschillende oorlogen werd Warschau met de grond gelijk maakt tijdens militaire conflicten en bombardementen. Telkens weer herrees de stad mooier dan voorheen! De fraaie historische binnenstad, die behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst, zal u versteld doen staan vanwege al de bijzondere bouwwerken. 

Duur: 3 uur
Kosten: € 65,00 p.p. Nederlandstalig (losse excursie). € 55,00 p.p. Nederlandstalig (in combinatie met pakketreis)
Inclusief: Nederlandstalige gids

BIERTOUR KRAKAU

Bier is in Polen een ontzettend populaire drank. Er zijn dan ook veel verschillende bieren te vinden! Maar waar zijn nou die meest gezellige barretjes met de lekkerste bieren? Dat weten wij! Tijdens uw stedentrip naar Krakau, kunt leuke avond beleven met lekker bier, goede verhalen en vooral een hele leuke tijd. 

Samen met een enthousiaste Nederlandse gids die alles over bier weet gaat u op pad en maakt u kennis met de verschillende Poolse bieren. We gaan tijdens deze Tour van het ene naar het andere leuke plekje en in elk café komt u steeds meer te weten over bier. We gaan het hebben over de geschiedenis van bier, we vertellen u hoe bier gemaakt wordt, en wat de Poolse biertradities zijn. Natuurlijk doen we dit onder het genot van de gouden drank zelf. 

Duur: 2,5 uur, dagelijks beschikbaar vanaf 16:00
Kosten: € 50,- p.p. 
Inclusief: 6 heerlijke Poolse speciaalbieren, bierquiz en prijs voor winnaar + Nederlandstalige gids

Wodka Tour Krakau

WODKATOUR KRAKAU

Tijdens deze tour neemt onze enthousiaste Nederlandse gids u mee naar het sfeervolle Kazimierz. De voormalig Joodse wijk is in de avond “the place to be” in Krakau. 

Al wandelend door deze historische straatjes komt u te weten over spannende legendes die zich in deze wijk hebben afgespeeld. Om echt een stukje polen te proeven bezoeken we uiteraard ook een aantal van de leukste barretjes die Kazimierz te bieden heeft om even lekker op te warmen met een heerlijk Poolse wodka.

Duur: 2,5 uur, dagelijks beschikbaar vanaf 16:00
Kosten: € 50,- p.p. 
Inclusief: 4 heerlijke Poolse Wodka’s, wodkaquiz en prijs voor winnaar + Nederlandstalige gids

Zakopane

KRUPOWKI EN BERGCULTUUR WANDELTOUR ZAKOPANE  

Wilt u proeven van echte Poolse folklore? Ga met ons mee op een dagtocht naar Zakopane! Ontdek de cultuur van de hooglanders van de Tatra, een rit naar de top van de berg Gubalowka, en proef een aantal regionale producten. 

Wij nodigen u uit voor een bezoek aan Zakopane, de winterhoofdstad van Polen, gelegen in het hart van het schilderachtige Tatra gebergte. De stad maakt indruk op bezoekers met zijn prachtige natuur, prachtige uitzichten en originele folklore. In de 19e eeuw was Zakopane een slaperig dorpje dat werd bewoond door de Hooglanders die, jarenlang geïsoleerd levend, hun eigen en unieke cultuur hadden gecreëerd.

Duur: á 10 uur inclusief reis van Krakau naar Zakopane en terug
Kosten: € 100,00 p.p. bij pakketreis, € 120,00 p.p. losse excursie
Inclusief: Professionele Engelstalige gids

STADSWANDELING GDANSK 

Gdansk is een historische Hanzestad van meer dan 1000 jaar oud. In de oude stad vindt u veel  mooie oude straatjes en grachten. Het is een zeer interessante stad in het bijzonder voor mensen uit Nederland en België. De gouden eeuw van Gdansk was in de zeventiende en achttiende eeuw en in die tijd woonden er veel kunstenaars uit de Lage Landen in Gdansk. Dus u zult zich hier zeker thuis voelen!

Tijdens deze excursie bezoek gaat u de Długa Straat (de Lange Straat) en Dlugi Targ (de Brede Markt) bezoeken en de mooiste gebouwen bekijken zoals: Artus’ Hof, Het Gouden Huis, De Groene Poort,  De Neptunus Fontein. De St. Mary’s kerk is de grootste gotische kerk in de wereld! Wist u dat Gdansk de Europese hoofdstad van amber, dat zult u zeker merken.

Duur: á 3,5 uur
Kosten: € 65,00 p.p.
Inclusief: Nederlandstalige gids

CZARTORYSKI MUSEUM KRAKAU

Tijdens de 19e eeuw waren het roerige tijden in Polen. De Poolse delingen hadden plaats gevonden, waardoor het land was onderverdeeld onder Pruisen, Rusland en Oostenrijk. Een 10-jaar durende gigantische renovatie van het museum heeft in 2019 een werkelijk prachtig gebouw opgeleverd waar onze door het museum gelicentieerde Nederlandse gids je nu in een 2 uur durende Nederlandstalige tour meeneemt door de geschiedenis van Polen aan de hand van schilderijen, wapens, jurken en trofeeën, om daarna te genieten van prachtige Europese kunstwerken waaronder het waanzinnige landschap schilderij van Rembrandt en het unieke portret gemaakt door Leonardo da Vinci.

Duur: á 2 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Inclusief: Nederlandstalige gids