Chat with us, powered by LiveChat

Autoreis Krakau en Zakopane 12 dagen

12-daagse reis vanaf €659,- p.p.

Inclusief: 

 • 11 overnachtingen in appartement of drie-, vier-, of vijfsterrenhotel
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (m.u.v. accommodatie keuze appartement)
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer

Boek een autoreis naar het mooie Krakau en schilderachtig Zakopane bij Polenreizen.nl. Uw combinatiereis naar beide steden is meer dan de moeite waard zowel in de zomer als in de winter, en voor ieder wat wils. 

TIP: Reizen met uw trouwe maatje? Ook voor uw hondenvriend is dit een ideale vakantie. Krakau heeft vele prachtige parken waar u kunt wandelen. Er is zelfs een standbeeld toegewijd aan de beroemde hond Dżok! In Zakopane zit u middenin de natuur, drie keer raden wie dit fantastisch vind!

Dag 1: U start uw autoreis vanuit huis, richting de eerste stop: Ilowa (ca. 800km). Hier verblijft u één nacht om daarna door te rijden naar het mooie Krakau.

Dag 2, 3, 4, 5, en 6: Krakau was tot 1608 de hoofdstad van Polen en dat is op elke hoek van de straat nog terug te zien. U vindt midden in het oude centrum de Rynek Glówny. Dit prachtige centrale marktplein is het grootste plein van Europa en behoort bovendien, net als de rest van het oude centrum, tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het mooie oude centrum vindt u veel Middeleeuwse invloeden terug van toen, zoals de Barbican en de Koninklijke Burcht van Wawel. Deze reis is natuurlijk ook te combineren met een bezoek aan Auschwitz-Birkenau, tijdens uw verblijf in Krakau. Diverse andere excursies per bestemming bieden wij ook aan, klik hier voor het aanbod. Onderaan deze pagina vindt u de excursies waaraan u kunt deelnemen tijdens uw bezoek aan Krakau.

Dag 6, 7, 8, 9, 10 en 11: op de zesde dag verlaat u Krakau en gaat uw autoreis verder naar Zakopane (ca. 100km). Door de houten huisjes heeft het een dorps karakter, maar Zakopane heeft veel te bieden. Het is dé zomerbestemming van Polen vanwege de prachtige flora en fauna; de bergen en valleien met hun prachtige natuur en bergblikken. Zakopane is tevens ook populair als winterbestemming vanwege vele wintersport gelegenheden. Zakopane is het centrum van de poolse bergcultuur wat ook goed terug te zien is in haar unieke houten architectuur-stijl. Deze mooie gebouwen zijn volop terug te zien in de populaire winkel- en uitgaansstraat ‘Krupowki’, waar zich tal van knusse lokale restaurants ‘Karczma’ bevinden. En vergeet u de typische “Tatra Mountains” specialiteit niet: Oscypek. Deze kunt u op diverse manieren ontdekken. U kunt optioneel onze Krupowki en Bergcultuur wandeltour boeken, klik hier voor meer informatie.

Dag 11: Vanuit Zakopane rijdt u terug voor uw laatst overnachting in Myszecin (ca. 600 km). Hier verblijft u één nacht om daarna richting huis te rijden.

Dag 12: Vertrek terug naar huis

Bovenstaande informatie is altijd aan te passen naar uw wens. Langer of korter verblijven kan, korter is vaak niet aan te raden door de lange afstanden die gemaakt moeten worden en bovenal om genoeg tijd te hebben om al het moois wat de steden te bieden hebben te bekijken.

Over Krakau:

Krakau is meer dan de moeite waard en voor iedereen wat wils. Krakau was tot 1608 de hoofdstad van Polen en dat is op elke hoek van de straat nog terug te zien. U vind midden in het oude centrum de Rynek Glówny. Dit prachtige centrale marktplein is het grootste plein van Europa en behoort bovendien, net als de rest van het oude centrum, tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het mooie oude centrum vindt u veel Middeleeuwse invloeden terug van toen, zoals de Barbican en de Koninklijke Burcht van Wawel. Een reis naar Krakau is ook perfect te combineren met een bezoek aan Auschwitz Birkenau. Het gehele aanbod van excursies vindt u tevens onderaan deze pagina.

Over Zakopane:

Zakopane ligt in het zuidelijke deel van Polen, aan de grens van Slowakije en is ongeveer 100 km van Krakau vandaan. In het zuidelijke deel van de stad ligt het Tatra Nationaal Park. Met 300.000 inwoners heeft het een dorps karakter door de houten huisjes. Zakopane is geliefd als zowel een wintersportplaats als zomerbestemming en dat is het niet voor niets! Mede door de mooie pistes, welke geschikt zijn voor de ervaren en de onervaren wintersporter, is het een zeer geschikte wintersport bestemming en de natuur is tevens adembenemend in de zomer. Daarnaast heeft Zakopane een erg gezellig centrum, waar u de populaire straat Krupówki vindt. Hier vindt u talloze winkeltjes en heerlijke restaurants en dat allemaal voor een zeer betaalbare prijs. Zakopane zit tevens vol wellness en spa resorts. Hierdoor is het ook een prachtig kuuroord bestemming. U kunt in deze wellness centra heerlijk bijkomen na een lange dag.

Prijzen 12-daagse autoreis Krakau en Zakopane:

3 STERRENHOTELS (LOGIES & ONTBIJT) vanaf € 659,-  p.p.
4 STERRENHOTELS (LOGIES & ONTBIJT) vanaf € 929,-  p.p.
5 STERRENHOTELS (LOGIES & ONTBIJT) vanaf € 1249,-  p.p.

Optioneel:

Excursies in Krakau Prijs Tijdsduur
Auschwitz-Birkenau Engelstalig €64,00 p.p 6 uur
Stadswandeling Krakau Engelstalig €25,00 p.p. 3 uur
Schindlers List Tour Engelstalig €25,00 p.p 3 uur
Wieliczka Zoutmijnen €62,00 p.p 4 uur
Auschwitz-Birkenau met een NL-gids €75,00 p.p 6 uur
Stadswandeling Krakau met een NL-gids €35,00 p.p. 3 uur
Schindlers List Tour met een NL-gids €35,00 p.p. 3 uur
Fietstour met een NL-gids €45,00 p.p. 3 uur
Wodka of Biertour €50,00 p.p. 2 uur

Klik hier voor informatie over elke excursie.

12-daagse autoreis Krakau en Zakopane informatie & inclusief:

 • 11 overnachtingen in of drie-, vier-, of vijfsterrenhotel
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (m.u.v. accommodatie keuze appartement)
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer
 • Alle boekingen zijn op basis van de reisvoorwaarden van Polenreizen
 • 1-persoonstoeslag €50,- per nacht o.b.v. driesterrenhotel, €75,- per nacht o.b.v. viersterrenhotel, €95,- per nacht o.b.v. vijfsterrenhotel
 • Boekingskosten €35,- inclusief €2,50 bijdrage SGR calamiteitenfonds
 • SGR Consumentenbijdrage €5,- per persoon
 • Betaling via iDeal of bankoverschrijving
 • Informatie onder voorbehoud van beschikbaarheid, typefouten en prijswijzigingen.
 • Bovenstaande informatie is altijd aan te passen naar uw wens. Langer of korter verblijven kan, korter is vaak niet aan te raden door de lange afstanden die gemaakt moeten worden en bovenal om genoeg tijd te hebben om al het moois wat de steden te bieden hebben te bekijken.
 • Praktische informatie autoreizen