Chat with us, powered by LiveChat

Schindler’s List Tour

Schindler’s List Tour

Tijdens deze 3 uur durende wandeling zal u de wonderlijke geschiedenis van de bijna uitgestorven Joodse cultuur in de stad gaan ontdekken. De tocht volgt het verhaal van Oscar Schindler’s Krakau (film Steven Spielberg). Dit alles onder begeleiding van een Engelstalige of Nederlandstalige gids die u veel informatie kan geven over de Joodse cultuur in Krakau.

De tour neemt u mee naar de voormalige Joodse wijk Kazimierz, wat nu het artistieke centrum van Krakau is. In deze trendy wijk vindt u gebouwen die getuige zijn geweest van de schokkende Holocaust en toneel heeft gestaan als filmset voor Steven Spielbergs Oscarwinnaar. In deze wijk bloeide eeuwen lang de Joodse cultuur. De tour zal u leiden door de wijk Podgórze en het gebied rond de Schindler’s fabriek waar u de overgebleven resten van de Tweede Wereldoorlog ziet.

Deze tour is zeker de moeite waard voor mensen die graag meer willen weten over de Joodse cultuur en het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Krakau. De gids zal u de meest indrukwekkende verhalen vertellen en zal al uw vragen beantwoorden. Tijdens deze excursie zal er geen bezoek worden gebracht aan de fabriek van Oscar Schindler.

Route door Kazimierz:
Wolnica plein, de voormalige Joodse wijk met de synagogen, de oude vleesmarkt, Podgórze wijk, het voormalige getto plein, overblijfselen van het getto muur en de tour eindigt voor de ingang van de Oscar Schindler’s Fabriek. Deze is op eigen gelegenheid te bezoeken.

(1/2 uur koffiepauze om te praten over de wedergeboorte van de Joodse wijk)

Prijs: € 30,- p.p. 
Tijd: 3 uur
Inclusief: Engelstalige gids

(wilt u een Nederlandstalige tour klik dan hier)

Klik hier om de excursie te boeken.