Chat with us, powered by LiveChat

Wilt u proeven van echte Poolse folklore? Ga met ons mee op een dagtocht naar Zakopane! Ontdek de cultuur van de hooglanders van de Tatra, een rit naar de top van de berg Gubalowka, en proef een aantal regionale producten.

Ervaar de gevarieerde volkscultuur en de kristalheldere lucht van de Poolse hooglanden. Zakopane – het toeristische centrum van wintersport en bergtoerisme ligt aan de voet van het Tatragebergte. De stad biedt vele monumenten van oude houten architectuur gebouwd in de eigenaardige, lokale stijl (de zogenaamde “zakopane stijl”). 

Als u in Zakopane aankomt, wachten u daar vele attracties, vooral een bezoek aan de plaats waar de lokale kaas wordt gemaakt, “oscypek” met proeverij.

Breng wat tijd door in Krupowki – de hoofdstraat van de stad, wandel langzaam tussen kleurrijke souvenirstalletjes, neem plaats in een van de vele regionale restaurants en geniet van de smaak van lokale gerechten, waarvan sommige in andere regio’s nauwelijks verkrijgbaar zijn. U neemt ook een moderne kabelbaan naar de top van Gubałówka – een perfect uitkijkpunt over heel Zakopane en het Tatragebergte. U moet dit schilderachtige uitzicht vanaf de top zien terwijl u ontspant in de zon.

Tot slot, als u wilt – maak een wandeling door de ingewikkelde straatjes om, met een beetje geluk, echte pareltjes van de architectuur van Zakopane te vinden.

We halen u op bij een van onze ontmoetingspunten in het centrum van Krakau of bij de receptie van uw hotel voor de transfer naar Zakopane (+/- 2 uur). Tijdens de reis vertelt uw professionele gids u de geschiedenis van Zakopane.

Uw professionele gids zal u een restaurant aanbevelen met lokale lekkernijen. Dit is uw vrije tijd, die u op eigen gelegenheid kunt gebruiken. Lunchpauze e.d. niet inclusief. Na een dag vol belevenissen reist u met ons terug naar Krakau. U wordt teruggebracht naar de plaats waar u werd opgepikt voor de tour.

Lokale impact

Hoe helpt u de lokale gemeenschap door deel te nemen aan deze tour? Alle plaatsen die we bezoeken zijn 100% eigendom van en worden gerund door lokale bewoners, zodat de lokale gemeenschap profiteert van het toerisme in hun stad. Dus, alle extra aankopen die u doet zullen direct ten goede komen aan de lokale gemeenschap.

Hoogtepunten

  • Bezoek aan een plaats waar een van de meest unieke kazen ter wereld wordt gemaakt
  • Verbazingwekkende uitzichten
  • Lokale folklore
  • Een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg Gubalowka
  • Pauze in een van de meest populaire restaurants in de stad (op eigen gelegenheid)

 

Prijs: € 100,00 p.p. Engelstalig en alleen mogelijk in combinatie met een afgenomen pakketreis, anders € 120,00 p.p.
Tijd: 10 uur (van ca. 09:00 tot 19:00, tijd kan afwijken)
Inclusief: Professionele Engelstalige gids en transport tussen Krakau en Zakopane
Exclusief: Entreegelden voor eventuele musea en eten en drinken