Chat with us, powered by LiveChat

Wilt u proeven van echte Poolse folklore? Ga met ons mee op een dagtocht naar Zakopane! Ontdek de cultuur van de hooglanders van de Tatra, een rit naar de top van de berg Gubalowka, en proef een aantal regionale producten.

Wij nodigen u uit voor een bezoek aan Zakopane, de winterhoofdstad van Polen, gelegen in het hart van het schilderachtige Tatra gebergte. De stad maakt indruk op bezoekers met zijn prachtige natuur, prachtige uitzichten en originele folklore. In de 19e eeuw was Zakopane een slaperig dorpje dat werd bewoond door de Hooglanders die, jarenlang geïsoleerd levend, hun eigen en unieke cultuur hadden gecreëerd. De bijzondere sfeer en de wilde schoonheid van deze plaats werden ontdekt door Tytus Chalubinski, een arts die er zijn patiënten heen stuurde, uit waardering voor de zegeningen van de natuur. In korte tijd verklaarden kunstenaars en de sociale elite Zakopane tot hun favoriete plek in Polen, waar ze uitrustten, hun kunstwerken maakten en liefdesrelaties hadden…

Nu wordt de stad bezocht door talloze toeristen die, op zoek naar traditie, vaak klagen over het “smakeloze gezicht” van het 21e-eeuwse Zakopane. Daarom hebben wij besloten u uit te nodigen om “de winterhoofdstad van Polen” en haar omgeving te zien, die nog steeds de charme van vroegere tijden en de schoonheid van de ongeschonden natuur uitstraalt.

Zakopane en het Tatra gebergte is een perfecte plek om te bezoeken tijdens alle seizoenen. Dus ga met ons mee en wij zullen u de winterhoofdstad van Polen laten zien!

Uw tour

We halen u op bij een van onze ontmoetingspunten in het centrum van Krakau of bij de receptie van uw hotel voor de transfer naar Zakopane (+/- 2 uur). Tijdens de reis vertelt uw professionele gids u de geschiedenis van Zakopane en kunt u ook luisteren naar folkloremuziek die speciaal door uw gids is voorbereid en geselecteerd.

U bezoekt een typische herdershut, leert over het proces van het maken van de beroemde kaas genaamd oscypek en proeft het. Daarna bezoekt u in het pittoreske Chocholow een lokale houtsnijder.

U begint uw tour met het bewonderen van de prachtige huizen gebouwd in de Zakopane stijl. Daarna bezoekt u de pittoreske kerk op Peksowe Brzysko met zijn magische begraafplaats. Vervolgens gaat u met de kabelbaan naar de top van de Gubalowka berg om het adembenemende uitzicht op de granieten en kalkstenen toppen van het Tatragebergte te bewonderen. Vervolgens kunt u op de lokale markt een aantal regionale producten kopen die door hooglanders worden gemaakt. Met uw professionele gids maakt u een wandeling langs de beroemde Krupowki – de hoofdstraat van Zakopane met restaurants en winkels die lokale lekkernijen verkopen.

Uw professionele gids zal u een restaurant aanbevelen met lokale lekkernijen. Dit is uw vrije tijd, die u op eigen gelegenheid kunt gebruiken. Lunchpauze e.d. niet inclusief. Na een dag vol belevenissen reist u met ons terug naar Krakau. U wordt teruggebracht naar de plaats waar u werd opgepikt voor de tour.

Lokale impact

Hoe helpt u de lokale gemeenschap door deel te nemen aan deze tour? Alle plaatsen die we bezoeken zijn 100% eigendom van en worden gerund door lokale bewoners, zodat de lokale gemeenschap profiteert van het toerisme in hun stad. Dus, alle extra aankopen die u doet zullen direct ten goede komen aan de lokale gemeenschap.

Hoogtepunten

  • Bezoek aan een plaats waar een van de meest unieke kazen ter wereld wordt gemaakt
  • Verbazingwekkende uitzichten
  • Lokale folklore
  • Een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg Gubalowka
  • Pauze in een van de meest populaire restaurants in de stad (op eigen gelegenheid)

 

Prijs: € 100,00 p.p. Engelstalig en alleen mogelijk in combinatie met een afgenomen pakketreis, anders € 120,00 p.p.
Tijd: 10 uur (van ca. 09:00 tot 19:00, tijd kan afwijken)
Inclusief: Professionele Engelstalige gids en transport tussen Krakau en Zakopane
Exclusief: Entreegelden voor eventuele musea en eten en drinken