Chat with us, powered by LiveChat

Een vooraf geselecteerde combinatiereis of helemaal naar eigen smaak? Alles is mogelijk. Klik hier voor ons gehele aanbod uit autoreizen. Onderstaand vindt u meer praktische informatie over een autoreis naar Polen en waar u eventueel aan moet denken. U kunt ook te alle tijde een offerte aanvragen met uw reis- en bestemmingswensen. Miłej podróży – een goede reis!

Praktische informatie:

  • Polen is zeer goed te bereiken met de auto d.m.v verharde (snel)wegen en bewegwijzering in Latijns schrift
  • Parkeren kan vaak bij uw accommodatie of bij een nabijgelegen parkeergarage (betaald). De accommodatie kan hier een fee voor vragen, prijs per dag ligt tussen de € 15,- en € 20,- euro.
  • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Polen (een IRB is niet vereist), ook bij het huren van een voertuig.
  • Een NL-sticker is niet vereist. De landcode op de kentekenplaat is voldoende. Heeft de kentekenplaat geen landcode (aanhangwagen, fietsendrager, oldtimer), dan is wel een NL-sticker vereist.
  • Controleer in de winter of uw (huur)auto is voorzien van de juiste winteruitrusting. Sneeuwkettingen kunnen verplicht worden gesteld door een verkeersbord en winterbanden worden sowieso aangeraden bij winterse omstandigheden.

 

Tolwegen:

Tol contant betalen is mogelijk in złoty’s (PLN) en in euro’s (alleen eurobankbiljetten; wisselgeld in złoty’s). Een bankpas of de bekende creditcards worden ook geaccepteerd. Een tolvignet is niet vereist

Tarieven in złoty’s voor lichte voortuigen en combinaties (t/m 3500 KG) (cijfers zijn van ANWB december 2019):

WEGNUMMERTRAJECTKLASSE 1KLASSE 2
A1Gdańsk Rusocin – Toruń Nowa Wies3071
A2Świecko – Novy Tomyśl – Poznań3869
A2Świecko – Novy Tomyśl – Poznań – Wrzesnia – Konin78127
A2Novy Tomyśl – Poznań – Wrzesnia – Konin6087
A4Katowice – Kraków(A) 2040