Chat with us, powered by LiveChat
    Een vooraf geselecteerde combinatiereis of helemaal naar eigen smaak? Alles is mogelijk. Klik hier voor ons gehele aanbod uit autoreizen. Onderstaand vindt u meer praktische informatie over een autoreis naar Polen en waar u eventueel aan moet denken. U kunt ook te alle tijde een offerte aanvragen met uw reis- en bestemmingswensen. Miłej podróży! Een goede reis!         Praktische informatie:
  • Polen is zeer goed te bereiken met de auto d.m.v. verharde (snel)wegen en bewegwijzering in Latijns schrift
  • Parkeren kan vaak bij uw accommodatie of bij een nabijgelegen parkeergarage (betaald). De accommodatie kan hier een fee voor vragen, prijs per dag ligt tussen de € 5,- en € 20,- euro.
  • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Polen (een IRB is niet vereist), ook bij het huren van een voertuig.
  • Een NL-sticker is niet vereist. De landcode op de kentekenplaat is voldoende. Heeft de kentekenplaat geen landcode (aanhangwagen, fietsendrager, oldtimer), dan is wel een NL-sticker vereist.
  • Controleer in de winter of uw (huur)auto is voorzien van de juiste winteruitrusting. Sneeuwkettingen kunnen verplicht worden gesteld door een verkeersbord en winterbanden worden sowieso aangeraden bij winterse omstandigheden.
  Tolwegen: Tol contant betalen is mogelijk in złoty’s (PLN) en in euro’s (alleen eurobankbiljetten; wisselgeld in złoty’s). Een bankpas of de bekende creditcards worden ook geaccepteerd. Een tolvignet is niet vereist Tarieven in złoty’s voor lichte voortuigen en combinaties (t/m 3500 KG) (cijfers zijn van ANWB december 2019):
WEGNUMMER TRAJECT KLASSE 1 KLASSE 2
A1 Gdańsk Rusocin – Toruń Nowa Wies 30 71
A2 Świecko – Novy Tomyśl – Poznań 38 69
A2 Świecko – Novy Tomyśl – Poznań – Wrzesnia – Konin 78 127
A2 Novy Tomyśl – Poznań – Wrzesnia – Konin 60 87
A4 Katowice – Kraków (A) 20 40