Chat with us, powered by LiveChat

Praktische info autoreizen Polen

    Een vooraf geselecteerde combinatiereis of helemaal naar eigen smaak? Alles is mogelijk. Klik hier voor ons gehele aanbod uit autoreizen. Onderstaand vindt u meer praktische informatie over een autoreis naar Polen en waar u eventueel aan moet denken. U kunt ook te alle tijde een offerte aanvragen met uw reis- en bestemmingswensen. Miłej podróży! Een goede reis!         Praktische informatie:
  • Polen is zeer goed te bereiken met de auto d.m.v. verharde (snel)wegen en bewegwijzering in Latijns schrift
  • Parkeren kan vaak bij uw accommodatie of bij een nabijgelegen parkeergarage (betaald). De accommodatie kan hier een fee voor vragen, prijs per dag ligt tussen de € 5,- en € 20,- euro.
  • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Polen (een IRB is niet vereist), ook bij het huren van een voertuig.
  • Een NL-sticker is niet vereist. De landcode op de kentekenplaat is voldoende. Heeft de kentekenplaat geen landcode (aanhangwagen, fietsendrager, oldtimer), dan is wel een NL-sticker vereist.
  • Controleer in de winter of uw (huur)auto is voorzien van de juiste winteruitrusting. Sneeuwkettingen kunnen verplicht worden gesteld door een verkeersbord en winterbanden worden sowieso aangeraden bij winterse omstandigheden.
  Tolwegen: Tol contant betalen is mogelijk in złoty’s (PLN) en in euro’s (alleen eurobankbiljetten; wisselgeld in złoty’s). Een bankpas of de bekende creditcards worden ook geaccepteerd. Een tolvignet is niet vereist Tarieven in złoty’s voor lichte voortuigen en combinaties (t/m 3500 KG) (cijfers zijn van ANWB december 2019):
WEGNUMMER TRAJECT KLASSE 1 KLASSE 2
A1 Gdańsk Rusocin – Toruń Nowa Wies 30 71
A2 Świecko – Novy Tomyśl – Poznań 38 69
A2 Świecko – Novy Tomyśl – Poznań – Wrzesnia – Konin 78 127
A2 Novy Tomyśl – Poznań – Wrzesnia – Konin 60 87
A4 Katowice – Kraków (A) 20 40


Waarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar

Blijf op de hoogte!


Like ons op Facebook