Chat with us, powered by LiveChat

Tijdens de 19e eeuw waren het roerige tijden in Polen. De Poolse delingen hadden plaats gevonden, waardoor het land was onderverdeeld onder Pruisen, Rusland en Oostenrijk. De Poolse cultuur had geen bestaansrecht meer en werd min of meer in de ban gedaan. Voor de adellijke prinses Izabela Czartoryska de reden om een museum op te richten om de Poolse cultuur te eren en in leven te houden.

Het bleef echter niet bij items uit de Poolse geschiedenis. Izabella’s familie kocht ook Europese kunstwerken, waaronder de meesterwerken “De dame met de hermelijn” van Leonardo da Vinci, “Landschap met de barmhartige Samaritaan” van Rembrandt van Rijn en “Portret van een jonge man” van Rafaël. Het museum moest gedwongen verhuizen naar het buitenland, om later toch in Krakau te kunnen vestigen. Een aantal kunstwerken werden in de Tweede Wereldoorlog gestolen door nazi’s, met als gevolg dat de Rafaël nog steeds niet is gevonden.

Een 10-jaar durende gigantische renovatie van het museum heeft in 2019 een werkelijk prachtig gebouw opgeleverd waar onze door het museum gelicentieerde Nederlandse gids je nu in een 2 uur durende Nederlandstalige tour meeneemt door de geschiedenis van Polen aan de hand van schilderijen, wapens, jurken en trofeeën, om daarna te genieten van prachtige Europese kunstwerken waaronder het waanzinnige landschap schilderij van Rembrandt en het unieke portret gemaakt door Leonardo da Vinci.

Duur: á 2 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Inclusief: Nederlandstalige gids