Chat with us, powered by LiveChat

Wroclaw is een ontmoetingsplek voor verschillende culturen. Dit komt door de centrale ligging aan de rivier Odra. Met name de Boheemse, Oostenrijkse en Pruisische cultuur hebben veel invloed op Wroclaw. Door de ligging van de stad, wordt Wroclaw ook wel het Venetie van Polen genoemd. Door deze mengelmoes aan culturen is er veel te doen en te zien in Wroclaw.

Kabouters van Wroclaw

Het meest unieke in Wroclaw zijn waarschijnlijk de 300 kabouters die zijn verdeeld over de stad. Deze kabouters beelden allemaal iets anders uit en hebben allemaal iets te maken met de locatie waar ze zich bevinden. De eerste kabouters werden in 2005 geplaatst ter herinnering van de beweging tegen het communisme dat heerste in Polen in de jaren 60 en 70. Bij de Informacja Turistyczna (de Poolse VVV) op de Rynek wordt een plattegrond verkocht met een wandelroute langs alle kabouters. Dit is een leuke manier om snel het stadscentrum van Wroclaw te ontdekken.

De Grote Markt

Rynek is de Grote Markt in de binnenstad van Wroclaw. Vanaf het centrale deel van de markt, hier staat het middeleeuwse Raadhuis, kan men in iedere richting lopen om de geschiedenis van de stad te ontdekken. Veel van de gebouwen zijn in verschillende kleuren geschilderd, waardoor het centrum iets vrolijks over zich heen heeft. Maar door al deze gekleurde gebouwen valt het stadhuis nog meer op, aangezien deze veel donkerder is dan de rest van de gebouwen in de binnenstad. Het stadhuis van Wroclaw is een van de grootste gotische gebouwen van Midden-Europa. Onder het gebouw bevindt zich de Schweidnitzer Keller/ Piwnica Schwidnicka. Dit is een van de oudste eetgelegenheden van heel Europa. Ook bevindt zich in het gebouw een museum, het Bieszczady Museum of Art.

Ondanks dat de binnenstad van Wroclaw veel geschiedenis heeft, kan hier natuurlijk ook gewinkeld worden. Om meer informatie over de winkelmogelijkheden te vinden, kunt u deze blog bekijken!

Natuur in Wroclaw

Naast alleen mooie gebouwen, biedt Wroclaw ook mooie natuur aan. Een voorbeeld hiervan is Park Szczytnicki. Er groeien ongeveer 350 verschillende soorten bomen uit Europa, Azië en Amerika en er leven allerlei verschillende soorten dieren. Het park bestaat uit zo’n 100 hectare in verschillende delen. Een van deze delen is Pergola. Dit is een bassin waarin 300 waters
tralen zijn geïnstalleerd die geisers, waternevels en veel meer waterfiguren creëren. Deze installatie is gesynchroniseerd met een licht- en muziekinstallatie. Door het combineren van deze installaties ontstaan er spectaculaire shows.

Een van de meest iconische gebouwen van Wroclaw staat in dit park. Dit is de tentoonstellingshal Hala Stulecia. Dit gebouw staat sinds 2006 op de UNSECO Werelderfgoedlijst en is ook zeker een bezoekje waard. Om nog meer van de natuur van Wroclaw te zien, kunt u deze blog lezen over de Botanische tuin en de Odra rivier.

Boek nu een trip naar Wroclaw om deze stad te ontdekken!

Reacties

reacties