Chat with us, powered by LiveChat

Wroclaw ligt in het zuidwesten van Polen en is qua inwoneraantal de 4e stad van Polen. Deze stad wordt ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Wroclaw dankt deze naam aan zijn ligging aan de Oder, aan de vele bruggen en doordat de stad uit meer dan 12 eilanden bestaat. Wroclaw is verkozen tot Culturele Europese Hoofdstad van 2016. Maar wat maakt Wroclaw nou zo bijzonder?

Marktplein 

Het middeleeuwse marktplein van Wroclaw is gelegen in het hart van de stad. Dit plein is één van de grootste marktpleinen van Europa en bezit het grootste stadhuis van Polen. Het stadhuis (Ratusz) is gebouwd in een gotische-stijl en is zeker de blikvanger van het marktplein. In het stadhuis vindt u een museum, restaurant en er worden concerten gegeven. Een andere leuke bezienswaardigheid op het plein is de bronzen fontein in de vorm van een Aziatische Zware beer. Deze fontein is 1,5 meter hoog en weegt maar liefst 270 kilo. Wrijf zeker over de neus van de beer, er wordt verondersteld dat dit je geluk zal brengen!

Bruggen

Wist u dat er slechts 3 Europese steden meer bruggen hebben dan Wroclaw? Deze steden zijn Venetië, St. Petersburg en Amsterdam. Wroclaw heeft meer dan 120 bruggen die de 12 eilanden van de stad met elkaar verbinden. De meest bekende brug van de stad is de Grunwaldzki Bridge. Deze brug is de langste in Polen en wordt ook wel gezien als de Brug der Vrijheid.De brug Tumskibridge is ook zeker een bezoekje waard. Verliefde stellen hangen hier sloten aan de brug en gooien de sleutels in de rivier, als teken van hun eeuwige liefde.

Kerken

In Wroclaw kunt u vele kerken vinden die zeker een kijkje waard zijn. De meest indrukwekkende kerk is de St. Johannes de Doper Kathedraal. Deze kathedraal is gebouwd in 1272 en heeft een hoogte van 98 meter. Het bezit de grootste orgels van heel Polen. Tip: U kunt deze kerk beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht over Wroclaw.

Dwergen

De Wroclaw Dwergen zijn kleine beeldjes die voor het eerst in de straten van de stad verschenen in 2001. Ze werden geplaatst om de Oranje Alternatieve Beweging, een ondergrondse protestbeweging, te herdenken. Tegenwoordig zijn er speciale tours die langs alle dwergen gaan. Momenteel zijn er meer dan 250 dwergen te vinden in Wroclaw.
 
Zoals u ziet valt er in Wroclaw erg veel te bekijken en is de stad niet voor niets uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2016. Wilt u ook een stedentrip maken naar deze stad? Bekijk dan hier ons aanbod.

Reacties

reacties