Reis Warschau

Reis Warschau

Warschau, de hoofdstad van Polen, is niet de stad die bij veel mensen bovenaan hun lijstje staat. Maar het doet zeker niet onder voor andere Europese steden; er valt erg veel te beleven in Warschau. Een reis Warschau is een unieke ervaring die u zeker eens beleefd moet hebben. Wekelijks vertrekken er uit Nederland verschillende vluchten naar Warschau, waardoor de bereikbaarheid goed is. Warschau Airport ligt maar een paar kilometer van de stad vandaan, dus u bent vanuit Nederland binnen een aantal uur al op de plek van bestemming.

De stad ligt in het gedeelte ‘Mazovië’ en wordt doorkruist door de Wisla rivier. Het centrum van de stad ligt op de linkeroever van de rivier, en het stadsdeel Praga op de rechteroever. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Warschau hard getroffen en meerdere malen platgebombardeerd. Elke keer werd de stad weer opgebouwd en wordt daarom ook wel de Feniksstad genoemd, vanwege het herrijzen uit de as. Wonderbaarlijk genoeg is er tegenwoordig weinig te zien van de verwoestende indruk die de oorlog achterliet. Na de oorlog is de Oude Stad, Stare Miasto genoemd, herbouwd en ziet er nu uit als zoals het er in de 17e eeuw uitzag. Het oude centrum staat sinds de restauratie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dit maakt een reis Warschau extra bijzonder.

Tegenwoordig is er ten westen van het oude gedeelte van Warschau een grote hoeveelheid wolkenkrabbers toegevoegd, waardoor de stad een moderne skyline heeft. Het middelpunt van dit moderne gebied is het Paleis van Cultuur en Wetenschap. Dit kolossale bouwwerk was een gift van Stalin en werd tussen 1952 en 1955 gebouwd. Na de val van het communisme in 1989 werd Warschau gemoderniseerd en sindsdien is het Paleis voor Cultuur en Wetenschappen niet meer het enige opvallende gebouw.
Er zijn natuurlijk nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden die een bezoekje zeker waard zijn tijdens uw reis Warschau. Denk bijvoorbeeld aan het Nationaal Museum, de Johanneskathedraal en het Lazienki park.

In Warschau is genoeg te ontdekken, wat u waarschijnlijk daar zelf wel zult merken. Er is veel te doen en te zien en tijdens uw stedentrip Warschau ontdekt u de verschillende gezichten van deze diverse stad.

 

 


Terug naar vorige paginaWaarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar