Chat with us, powered by LiveChat

Autoreis Krakau, Warschau en Gdansk 12 dagen

12-daagse reis vanaf €699,- p.p.

 

Inclusief: 

 • 11 overnachtingen in appartement of drie-, vier-, of vijfsterrenhotel
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (m.u.v. accommodatie keuze appartement)
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer

Verantwoord op reis

Travelife sustainability in tourism

Polenreizen ziet haar verantwoordelijkheid als het gaat om de exploitatie van steden en natuurgebieden. Polen heeft veel prachtige steden, natuurgebieden met een fantastisch geregelde duurzame en toeristische infrastructuur. Bijvoorbeeld zo’n kwetsbare kleine stad als Krakau die heel compact is met veel diverse culturele en historische objecten die waarde toevoegen aan de significantie van deze bestemming als een toeristisch en cultureel centrum van Polen. Het bezoek aan voormalig concentratie kamp in Auschwitz behoord tot een van de belangrijkste en meest bezochte musea in Polen. Polenreizen is bewust bezig met het tegen gaan van fenomenen als ‘verpretparkiseren’ van toeristische objecten die beladen zijn door middel van tragedie. Wees bewust als je deze musea bezoekt en lees de code of conduct voordat je het museum bezoekt. Wij willen het bezoek aan deze bijzondere plekken zo verantwoord mogelijk laten verlopen.

Daarnaast draagt Polenreizen haar steentje bij aan lokale ondernemingen. Dit wil zeggen; lokale hotels, restaurants, transfer- en tourbedrijven. Dit resulteert in het multipliereffect. Onderstaande reis is volgens multipliereffect samengesteld.

Boek een autoreis naar het mooie Krakau, bijzondere Warschau en strandgelegen Gdansk bij Polenreizen.nl. Uw combinatiereis naar deze drie steden is meer dan de moeite waard en voor ieder wat wils.

Dag 1: U start uw reis vanuit huis, richting de eerste stop: Ilowa (ca. 800km). Hier verblijft u één nacht om daarna door te rijden naar het mooi Krakau.

Dag 2, 3 en 4: Krakau was tot 1608 de hoofdstad van Polen en dat is op elke hoek van de straat nog terug te zien. U vindt midden in het oude centrum de Rynek Glówny. Dit prachtige centrale marktplein is het grootste plein van Europa en behoort bovendien, net als de rest van het oude centrum, tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het mooie oude centrum vindt u veel Middeleeuwse invloeden terug van toen, zoals de Barbican en de Koninklijke Burcht van Wawel. Deze reis is natuurlijk ook te combineren met een bezoek aan Auschwitz-Birkenau, tijdens uw verblijf in Krakau. Diverse andere excursies per bestemming bieden wij ook aan, klik hier voor het aanbod.

Dag 5, 6 en 7: Als u het mooie Krakau heeft gezien, rijdt u op dag 5 door naar Warschau (ca. 300km). U zult versteld staan van de mooie oude historische binnenstad die tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Van een culturele ontdekkingsreis tot het nachtleven met moderne cocktailbars en ook uitgebreid shoppen, deze stad heeft het dus echt allemaal. U zult zich geen moment vervelen. Door het communistische verleden van toen worden oude monumenten afgewisseld met communistische bouwwerken. Men verwacht het misschien niet, maar Warschau is de laatste tijd uitgegroeid tot een volwaardige en moderne stad die dus zeker niet onder doet voor de Westerse steden. Bovendien is door de veelzijdigheid die de stad te bieden heeft voor iedereen wat wils.

Dag 8, 9 en 10: Vanuit Warschau rijdt u door naar Gdansk (ca. 350 km). Gdansk is een 1000 jaar oude havenstad met een ligging aan de Oostzee. In de Middeleeuwen behoorde Gdansk tot de belangrijkste Hanzesteden. In de stad valt veel te ontdekken zoals de Mariakerk of het Arthurhof. De vele patriciërs huizen met puntgevels en de smalle, kronkelige, straatjes doen u sterk doen denken aan de architectuur van Amsterdam. Geniet op een van de vele terrasjes en bezoek ook eens een leuke juwelier of een souvenirwinkel voor een mooi sieraad van natuursteen uit de Oostzee.

Dag 11: Vanuit Gdansk rijdt u terug voor uw laatst overnachting in Poznan (ca. 300 km). Hier verblijft u één nacht om daarna richting huis te rijden. (Optioneel; U kunt ook kiezen om nog wat langer te blijven of naar een andere bestemming dan Poznan. Denk bijvoorbeeld aan een (dag)bezoek aan het Schiereiland Mierzeja Helska (Schoorwal Hel) met uitgestrekt strand bij plaatsje Hel Peninsula voor de kust van Gdansk. U kunt hier heerlijk vertoeven aan het strand, fietsen of diverse musea bezoeken. Mocht u dit willen bijboeken, vraag naar de mogelijkheden!)

Dag 12: Vertrek terug naar huis

Bovenstaande informatie is altijd aan te passen naar uw wens. Langer of korter verblijven kan, korter is vaak niet aan te raden door de lange afstanden die gemaakt moeten worden en bovenal om genoeg tijd te hebben om al het moois wat de steden te bieden hebben te bekijken.

Over Krakau:

Krakau is meer dan de moeite waard en voor iedereen wat wils. Krakau was tot 1608 de hoofdstad van Polen en dat is op elke hoek van de straat nog terug te zien. U vind midden in het oude centrum de Rynek Glówny. Dit prachtige centrale marktplein is het grootste plein van Europa en behoort bovendien, net als de rest van het oude centrum, tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het mooie oude centrum vindt u veel Middeleeuwse invloeden terug van toen, zoals de Barbican en de Koninklijke Burcht van Wawel. Een reis naar Krakau is ook perfect te combineren met een bezoek aan Auschwitz Birkenau. Het gehele aanbod van excursies vindt u tevens onderaan deze pagina.

Over Warschau:

U zult versteld staan van de mooie oude historische binnenstad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Van een culturele ontdekkingsreis tot het nachtleven met moderne cocktailbars en ook uitgebreid shoppen, deze stad heeft het dus echt allemaal. U zult zich geen moment vervelen tijdens uw verblijf in Warschau. Door het communistische verleden van toen worden oude monumenten afgewisseld met communistische bouwwerken. Men verwacht het misschien niet, maar Warschau is de laatste tijd uitgegroeid tot een volwaardige en moderne stad die dus zeker niet onder doet voor de Westerse steden.

Over Gdansk:

Met de verschillende historische bezienswaardigheden in Gdansk is er geen tijd voor verveling. Musea, kerken en galeries zijn er in overvloed te vinden en tonen u het verhaal van deze oude belangrijkste Hanzestad. Daarnaast moet u voor een heerlijke duik, rustgevende wandeling of fietstocht zeker een bezoek brengen aan het prachtige zandstrand. Tevens kunt u om uw vakantie perfect af te sluiten de dagen afsluiten met een bezoek aan de vele cafés, terrasjes en uitgaansgelegenheden. Bezoek Gdansk zelf en ontdek waarom deze stad dus één van de populairste vakantiebestemmingen is van Polen.

Optioneel: over Mierzeja Helska:

Ondanks dat de naam wellicht anders doet vermoeden, is het Poolse schiereiland Hel zeker een bezoek waard. Naast strand en verse vis, kunt u genieten van prachtige uitzichten over de Golf van Puck en de Baltische zee. Hel is bovendien een prima plek om te windsurfen of op het strand te liggen. Hel is gemakkelijk te verkennen in één dag, maar langer verblijven kan ook natuurlijk. In Hel vindt u o.a. een museum over de visserij en een museum over de militaire geschiedenis van Hel en de opkomst van de marine. Verder is er ook een ‘Fokarium’; dit gebouw bevat een fokprogramma voor zeehonden, geïnitieerd door de Universiteit in Gdansk. Het idee is de zeehonden in het wild uit te zetten. Verder vindt u op het schiereiland diverse overblijfselen van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Prijzen 12-daagse autoreis Krakau, Warschau & Gdansk:

3 STERRENHOTELS (LOGIES & ONTBIJT) vanaf € 699,-  p.p.
4 STERRENHOTELS (LOGIES & ONTBIJT) vanaf € 999,-  p.p.
5 STERRENHOTELS (LOGIES & ONTBIJT) vanaf € 1499,-  p.p.

Optioneel:

Excursies in Krakau Prijs Tijdsduur
Auschwitz-Birkenau Engelstalig €64,00 p.p 6 uur
Stadswandeling Krakau Engelstalig €25,00 p.p. 3 uur
Schindlers List Tour Engelstalig €25,00 p.p 3 uur
Wieliczka Zoutmijnen €62,00 p.p 4 uur
Auschwitz-Birkenau met een NL-gids €75,00 p.p 6 uur
Stadswandeling Krakau met een NL-gids €35,00 p.p. 3 uur
Schindlers List Tour met een NL-gids €35,00 p.p. 3 uur
Fietstour met een NL-gids €45,00 p.p. 3 uur
Biertour met een NL-gids €50,00 p.p. 3 uur
Wodkatour met een NL-gids €50,00 p.p. 2 uur
Excursie in Warschau Prijs Tijdsduur
Stadswandeling Warschau NL-gids €65,00 p.p 3 uur

Klik hier voor informatie over elke excursie.

12-daagse autoreis Krakau, Warschau & Gdansk informatie & inclusief:

 • 11 overnachtingen in of drie-, vier-, of vijfsterrenhotel
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (m.u.v. accommodatie keuze appartement)
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer
 • Alle boekingen zijn op basis van de reisvoorwaarden van Polenreizen
 • 1-persoonstoeslag €50,- per nacht o.b.v. driesterrenhotel, €75,- per nacht o.b.v. viersterrenhotel, €95,- per nacht o.b.v. vijfsterrenhotel
 • Boekingskosten €35,- inclusief €2,50 bijdrage SGR calamiteitenfonds
 • SGR Consumentenbijdrage €5,- per persoon
 • Betaling via iDeal of bankoverschrijving
 • Informatie onder voorbehoud van beschikbaarheid, typefouten en prijswijzigingen.
 • Bovenstaande informatie is altijd aan te passen naar uw wens. Langer of korter verblijven kan, korter is vaak niet aan te raden door de lange afstanden die gemaakt moeten worden en bovenal om genoeg tijd te hebben om al het moois wat de steden te bieden hebben te bekijken.
 • Praktische informatie autoreizen