Chat with us, powered by LiveChat

Combi reis Warschau en Krakau met Nederlandse gids

8-daagse reis vanaf €899,- p.p.

Inclusief

  • Retourvlucht Eindhoven – Katowice/Krakau  :  Warschau – Eindhoven
  • Transfer luchthaven naar hotel en retour
  • 7 overnachtingen in 3* Hotel incl. ontbijt
  • Brandstoftoeslagen en luchthavenbelasting
  • Excursies genoemd in programma (m.u.v. optionele excursies zoals Stadswandeling Warschau en de Zoutmijnen)
  • Nederlandstalige gidsen (m.u.v. de Zoutmijnen)
  • Kleine handbagage (Grote handbagage of Check-in bagage optioneel)

Programma combi reis Warschau en Krakau met Nederlandstalige gids

Dag 1
vertrek Eindhoven aankomst Warschau (of Krakau), vanuit de luchthaven vertrekken we naar het hotel. Geen excursies, vrije invulling.

Dag 2
Op de tweede dag maken we onder leiding van een gids een stadswandeling door Warschau. Zo leert u de hoofdstad van Polen goed kennen (deze wandeling is optioneel bij te boeken met Nederlandstalige gids, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij interesse; vraag naar de mogelijkheden!)

Dag 3
Op deze dag heeft u een vrij programma.

Dag 4
Op deze dag vertrekt u per trein naar Krakau waar u aan het einde van de middag aankomt. De rest van de avond heeft u een vrij programma.

Dag 5
Op deze dag staat er ’s ochtends een stadswandeling op het programma. Een gids laat u alle bezienswaardigheden van Krakau zien.
Na een pauze maakt u kennis met de wijk Kazimierz. Al wandelend ontdekken we het verhaal en de wijk van Oscar Schindler. Beide wandelingen zijn onder leiding van een Nederlandstalige gids. De rest van de avond heeft u een vrij programma.

Dag 6
Vandaag bezoeken we de indrukwekkende kampen Auschwitz I en Auschwitz II Birkenau onder leiding van een Nederlandstalige gids. Aan het eind van de middag bent u weer terug in Krakau, zodat u alles op uw gemak kunt laten bezinken.

Dag 7
Op dag zeven gaan we rond het middaguur naar de zoutmijn van Wieliczka. Hierbij ontdekken we de wonderlijke wereld van zout. Als we weer zijn afgezet in Krakau, heeft u de verdere dag en avond voor uzelf (de Wieliczka Zoutmijn is optioneel bij te boeken voor € 62,- per persoon inclusief Engelstalige gids en vervoer).

Dag 8
Op de laatste dag heeft u, afhankelijk van de vluchttijden, vrije tijd tot de transfer u naar het vliegveld brengt vanuit Krakau.

Bovenstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Combi reis Warschau en Krakau met Nederlandstalige gids

Tijdens deze 8-daagse reis Warschau en Krakau met Nederlandstalige gids ziet u alle highlights van Krakau en Warschau en omgeving. Tijdens deze reis maakt u twee wandelexcursies, een derde wandeling is optioneel bij te boeken.

Naast deze stadswandelingen hebben wij een indrukwekkend bezoek naar Auschwitz Birkenau gepland. Auschwitz was het grootste vernietigingskamp uit zijner tijd en geldt daarom als symbool voor de Holocaust. Hier zal onze Nederlandstalige gids u rondleiden op de plek waar de grootste massamoord in de geschiedenis van de mensheid heeft plaatsgevonden. Tijdens de tour bezoekt u zowel het kamp in Birkenau als het kamp in Auschwitz.

Ook brengt u optioneel een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen. Diep onder de aarde van Wieliczka zit een hele stad verborgen met kerken, kapellen en ingenieuze systemen van ventilatie, ontwatering, verlichting en logistiek. De Wieliczka zoutmijn kwam als een van de eerste onderwerpen ter wereld voor op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Door haar speciale microklimaat kan door de tunnels met prachtig versierde zoutsculpturen worden gelopen of plaats worden genomen in de kapellen die de rijke spiritualiteit van de mijnwerkers weerspiegelen.

Door de begeleiding van de professionele Nederlandse gids haalt u het meeste uit uw reis en komt u veel te weten over de geschiedenis van de stad en de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Twijfel niet langer en boek deze fascinerende reis naar twee van de mooiste steden van Polen!

Aanvullende informatie

 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer
 • Alle boekingen zijn op basis van de reisvoorwaarden van Polenreizen
 • 1-persoonstoeslag €40,- per kamer per nacht
 • Boekingskosten €35,- inclusief €2,50 bijdrage SGR calamiteitenfonds
 • SGR Consumentenbijdrage €5,- per persoon
 • Betaling via iDeal of bankoverschrijving
 • handbagage (maximaal 40x20x25cm)
 • 10 KG handbagage vanaf €15,- p.p. voor enkele reis is optioneel
 • Informatie onder voorbehoud van beschikbaarheid, typefouten, vlucht- en prijswijzigingen