Chat with us, powered by LiveChat

Autoreis Zuid-Polen

10-daagse reis vanaf €559,- p.p.

Aanvullende informatie & inclusief uw reis:

 • Overnachtingen in driesterrenhotels
 • De hotels worden geselecteerd op basis van beschikbaarheid en reisdatum. De definitieve hotels ontvangt u met de reisbescheiden, deze ontvangt u circa 14 dagen voor vertrek.
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer

Informatie

Krakau – Zakopane – Czestochowa – Wroclaw

Deze autoreis door Zuid-en West Polen is een combinatie van een cultureel bezoek aan steden zoals Krakau en Wroclaw. Daarbij geniet u van de prachtige natuurlandschappen van de Hoge Tatra. Deze rondreis is leuk als u met zijn tweeën wilt reizen, maar is ook als familievakantie. U bezoekt veel verschillende steden tijdens deze rondreis door Polen. Hierdoor zult u veel van het land zelf ontdekken. Wij hebben een reis samengesteld met nette driesterrenhotels gelegen aan de rand van het centrum van de stad. De hotels worden geselecteerd op basis van beschikbaarheid en reisdatum. De definitieve hotels ontvangt u met de reisbescheiden, deze ontvangt u circa 14 dagen voor vertrek. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Voorstel reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Ilowa/Zagan/Zary/Jelenia Gora (ca. 800 km) – 1 overnachting

Net over de grens van Polen is de eerste overnachting gepland (ca. 800 km vanaf Utrecht).

Dag 2: Aankomst in Krakau (ca. 420 km) – 3 overnachtingen in Krakau

Op dag 2 van uw rondreis komt u aan in Krakau. U ontvangt van ons een plattegrond en folder over de interessante en prachtige bezienswaardigheden van een van de mooiste steden van Polen. Het oude centrum van Krakau behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO en het centrale marktplein, de Rynek Glówny, is het grootste plein van heel Europa. Maak een wandeltour door het oude centrum van de stad, rust uit op een terrasje van het centrale marktplein, scoor souvenirs in de Lakenhallen of bewonder kunstwerken in de gotische Mariakerk uit de 15e eeuw. De iconische Koninklijke burcht van Wawel met het paleis, de kathedralen en de drakengrot mogen niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze stad. Wanneer u geïnteresseerd bent in de Joodse cultuur is een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan het museum over Oscar Schindler, een echte must.

Dag 3: Optioneel Wieliczka Zoutmijnen (ca. 15 km)

De zoutmijn van Wieliczka behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO en is een van de oudste nog inwerking zijnde mijnen van de wereld. Het winnen van zout in de mijnen wordt al honderden jaren uitgevoerd. In het jaar 1044 was dit namelijk al voor het eerst vermeld. In totaal zijn de gangen in de zoutmijnen 300 kilometer lang en bereiken op sommige plekken een diepte van 327 meter. Het is dus geen verrassing dat er een goed geïnstrueerde gids met u meegaat naar beneden.

Een tour door de zoutmijn duurt ongeveer 2,5 uur en is onder begeleiding van een Engelstalige gids. De toeristische route is 3,5 kilometer lang en leidt u door een sprookjesachtige stad van zouten gangen, kamers en zalen met unieke zoutstenenbeelden. Tevens vindt u in de mijnen een aantal ondergrondse meren, een bijzondere kapel en oude werktuigen die de historie van de mijn laten zien. Het is dus echt een must-see!

Dag 4: Optioneel Auschwitz Birkenau (ca. 60 km)

Auschwitz is de plek waar de grootste massamoord in de geschiedenis van de mensheid heeft plaats gevonden. Auschwitz Birkenau is het grootste vernietigingskamp uit zijner tijd en geldt daarom als Holocaust symbool. Het Auschwitz Birkenau complex bestond uit drie hoofdkampen: Auschwitz I – het administratief centrum, Auschwitz II (Birkenau) – het vernietigingskamp, en Auschwitz III (Monowitz) – het werk kamp. Een bezoek aan het kamp in Auschwitz en Birkenau is onder begeleiding van een Engelstalige gids en duurt circa 3 tot 4 uur. Na afloop van de excursie heeft u een beter beeld van de verschrikkelijke gebeurtenissen in de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dag 5, 6 & 7: Aankomst in Zakopane (ca. 100 km) – 3 overnachtingen in Zakopane

U brengt twee dagen door in het schilderachtige stadje Zakopane, met een ligging aan de voet van het Tatra gebergte. Zakopane is bij uitstek geschikt voor bergwandelingen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de groene route. Deze route begint bij de Watervallen van Mickiewicz en leidt u naar de hooggelegen Vallei van de Vijf Meren, een uitgestrekt dal met een gletsjerlandschap en talrijke bergmeren. Daarnaast kunt u ook het pad nemen naar het grootste meer van het Tatra gebergte; de Morskie Oko. Dit meer ligt prachtig gelegen tussen de hoge bergen en is dus de perfecte plek om bijzondere natuurfoto’s te maken.

Optionele excursiemogelijkheden:

neem de kabelbaan naar de top van Kasprowy Wierch (circa 2000 meter boven zeespiegel) of kies voor een avontuurlijke vlottocht op de rivier Dunajec, waar u kunt genieten van het berglandschap terwijl het vlot zich een weg baant tussen watervallen en stroomversnellingen. De tocht volgt een fascinerende route met uitzichten op hoge bergtoppen, steile rotsen en een rivier met onverwachte bochten, zorgen voor een ervaring om nooit te vergeten.

Dag 8: Aankomst in Czestochowa (ca. 200 km) – 1 overnachting in Czestochowa

Het grootste gedeelte van de Poolse bevolking is Rooms-Katholiek. Czestochowa wordt ook wel het Poolse Lourdes genoemd en is een van de bekendste bedevaartsoorden van Polen. De Zwarte Madonna wordt hier al eeuwenlang vereerd. Op de Jasna Gora (de Verlichte Berg) vindt u het Paulijnen-klooster. In dit klooster hangt de icoon waaraan men al vele opzienbarende wonderen heeft toegeschreven.

Dag 9: Aankomst in Wroclaw (ca. 200 km) – 1 overnachting Wroclaw

Wroclaw beschikt over een prachtig oud centrum waar u vele gotische gebouwen kunt bewonderen. Ook het middeleeuws Stadhuis op het Oude Marktplein is een bezienswaardigheid die u niet mag missen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Nationaal Museum van Wroclaw. De Panorama Raclawicka is een echte aanrader. Dit indrukwekkende schilderij toont u een van de meest bekende veldslagen uit de Poolse geschiedenis.

Dag 10: Terug naar Nederland

Dit is de laatste dag in Polen. U vertrekt weer vanaf Wroclaw naar Nederland.

De reis is exclusief excursies genoemd in het reisprogramma

Bovenstaande prijs van autoreis Zuid-Polen is gebaseerd op een verblijf in tweepersoonskamers. Indien u een andere kamerindeling wenst kunt u de mogelijkheden bespreken met één van de medewerkers van Polenreizen. U kunt contact opnemen via het contactformulier of telefonisch via het nummer: 0575-229255.

Optioneel in Krakau

Excursie Prijs Tijdsduur
Auschwitz Birkenau €55,00 p.p 6 uur
Stadswandeling Krakau €25,00 p.p. 3 uur
Schindlers List Tour €25,00 p.p 3 uur
Wieliczka Zoutmijnen €62,00 p.p 4 uur
Auschwitz Birkenau met een Nederlandse gids €75,00 p.p 6 uur
Stadswandeling Krakau met een Nederlandse gids €35,00 p.p. 3 uur
Schindlers List Tour met een Nederlandse gids €35,00 p.p. 3 uur
Fietstour met een Nederlandse gids €45,00 p.p. 3 uur

Aanvullende informatie & inclusief uw reis:

 • Overnachtingen in driesterrenhotels
 • De hotels worden geselecteerd op basis van beschikbaarheid en reisdatum. De definitieve hotels ontvangt u met de reisbescheiden, deze ontvangt u circa 14 dagen voor vertrek.
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer
 • Alle boekingen zijn op basis van de reisvoorwaarden van Polenreizen
 • 1-persoonstoeslag €50,- per nacht o.b.v. driesterrenhotel, €75,- per nacht o.b.v. viersterrenhotel, €95,- per nacht o.b.v. vijfsterrenhotel
 • Boekingskosten €35,- inclusief €2,50 bijdrage SGR calamiteitenfonds
 • SGR Consumentenbijdrage €5,- per persoon
 • Betaling via iDeal of bankoverschrijving
 • Informatie onder voorbehoud van beschikbaarheid, typefouten en prijswijzigingen.
 • Bovenstaande informatie is altijd aan te passen naar uw wens. Langer of korter verblijven kan, korter is vaak niet aan te raden door de lange afstanden die gemaakt moeten worden en bovenal om genoeg tijd te hebben om al het moois wat de steden te bieden hebben te bekijken.
 • Praktische informatie autoreizen