Chat with us, powered by LiveChat

Autoreis Noord-Polen

10-daagse reis vanaf €429,- p.p.

Informatie

Poznan – Torun – Gdansk – Bialowieza – Warschau

Tijdens deze 10-daagse autoreis komt u door een afwisselend gebied van culturele steden. Daarnaast geniet u van de mooie natuurlandschappen en kustgebieden van Noord-Polen. Het is tevens mogelijk om extra overnachtingen te reserveren. Wat u wenst, kunnen wij regelen! Deze rondreis is leuk als u alleen of met zijn tweeën wilt reizen, maar ook als familievakantie. U bezoekt veel verschillende steden tijdens deze rondreis door Polen. Hierdoor zult u veel van het land zelf ontdekken.
De hotels worden geselecteerd op basis van beschikbaarheid en reisdatum. De definitieve hotels ontvangt u met de reisbescheiden, deze ontvangt u circa 14 dagen voor vertrek. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Voorstel reisrogramma

Dag 1: Aankomst in Poznan (ca. 880 km). – 1 overnachting in Poznan

Op de eerste dag hebben wij een overnachting gepland in Poznan. Poznan is waar internationale beurzen worden gehouden en wordt dus het economisch centrum van Polen genoemd. In Poznan is ook de oude binnenstad een echte aanrader met haar 15e-eeuws raadhuis en 71 meter hoge gotische toren.

Dag 2: Aankomst in Torun (ca. 150 km) – 1 overnachting in Torun

Het oude centrum van deze mooie middeleeuwse stad behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. Torun stamt uit de eerste helft van de 13e eeuw en werd door de Duitse Orde gesticht. Dankzij de gunstige ligging aan de Wisla rivier werd Turun een handelsconcurrent van de havenstad Gdansk en behoorde tot het Hanze verbond. Daarnaast is de grote astronoom Nicolaas Copernicus is geboren in Torun.

Dag 3 & 4: Aankomst in Gdansk (ca. 180 km) – 2 overnachtingen in Gdansk

Gdansk is een 1000 jaar oude havenstad met een ligging aan de Oostzee. In de Middeleeuwen behoorde Gdansk tot de belangrijkste Hanzesteden. In de stad valt veel te ontdekken zoals de Mariakerk of het Arthurhof. De vele patriciërs huizen met puntgevels en de smalle, kronkelige, straatjes doen u sterk doen denken aan de architectuur van Amsterdam. Geniet op een van de vele terrasjes en bezoek ook eens een leuke juwelier of een souvenirwinkel voor een mooi sieraad van natuursteen uit de Oostzee.

Dag 5 & 6: Aankomst in Bialowieza (ca. 450 km) – 2 overnachtingen in Bialowieza

Na Gdansk vervolgt u uw reis naar het mooi gelegen plaatsje Bialowieza. Via het Mazurisch merengebied komt u aan in Bialowieza, dit kleine plaatsje ligt dichtbij de grens van Wit-Rusland. Het enige nog bestaande oerbos in Europa, waarvan 700 km in Polen 600 km in Wit-Rusland ligt, vindt u aan de rand van Bialowieza. U verblijft in de buurt van een uniek natuurgebied dat vooral bekend is door de aanwezigheid van de wisenten, (Europese bizon) die er in de vrije natuur rondlopen.

Dag 7 & 8: Aankomst in Warschau (ca. 250 km) – 2 overnachtingen in Warschau

Natuurlijk bezoeken we tijdens deze reis ook de hoofdstad van Polen, Warschau. Deze bijzondere stad werd voor een groot deel verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Mede dankzij de schilderijen van de Italiaanse kunstenaar Canaletto (18e eeuw), die jarenlang in Warschau woonde en vele straten, pleinen en paleizen had vastgelegd, is oude binnenstad gereconstrueerd. Tegenwoordig kunt u weer genieten van de bijzondere historische ambiance.

Dag 9: Aankomst in Myszecin (ca. 370 km) – 1 overnachting in Myszecin

In de ochtend heeft u nog de tijd om door Warschau te wandelen. In de middag gaat u weer op weg naar Nederland en overnacht u in een hotel in de buurt van Myszecin.

Dag 10: Vertrek terug naar Nederland

Dit is de laatste dag in Polen. U vertrekt vanaf Myszecin weer naar Nederland.

De reis is exclusief excursies genoemd in het reisprogramma

Bovenstaande prijs van de autoreis Noord-Polen is gebaseerd op een verblijf in tweepersoonskamers. Indien u een andere kamerindeling wenst kunt u de mogelijkheden bespreken met één van de medewerkers van Polenreizen. U kunt contact opnemen via het contactformulier of telefonisch via het nummer: 0575-229255.

Aanvullende informatie & inclusief uw reis:

 • Overnachtingen in driesterrenhotels
 • De hotels worden geselecteerd op basis van beschikbaarheid en reisdatum. De definitieve hotels ontvangt u met de reisbescheiden, deze ontvangt u circa 14 dagen voor vertrek.
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer
 • Alle boekingen zijn op basis van de reisvoorwaarden van Polenreizen
 • 1-persoonstoeslag €50,- per nacht o.b.v. driesterrenhotel, €75,- per nacht o.b.v. viersterrenhotel, €95,- per nacht o.b.v. vijfsterrenhotel
 • Boekingskosten €35,- inclusief €2,50 bijdrage SGR calamiteitenfonds
 • SGR Consumentenbijdrage €5,- per persoon
 • Betaling via iDeal of bankoverschrijving
 • Informatie onder voorbehoud van beschikbaarheid, typefouten en prijswijzigingen.
 • Bovenstaande informatie is altijd aan te passen naar uw wens. Langer of korter verblijven kan, korter is vaak niet aan te raden door de lange afstanden die gemaakt moeten worden en bovenal om genoeg tijd te hebben om al het moois wat de steden te bieden hebben te bekijken.
 • Praktische informatie autoreizen