Chat with us, powered by LiveChat

Autoreis binnenlandse natuur Polen

15-daagse reis vanaf €799,- p.p.

Inclusief: 

 • 14 overnachtingen in appartement of drie-, vier-, of vijfsterrenhotel
 • De hotels worden geselecteerd op basis van beschikbaarheid en reisdatum. De definitieve hotels ontvangt u met de reisbescheiden, deze ontvangt u circa 14 dagen voor vertrek.
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (m.u.v. accommodatie keuze appartement)
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer

Gorzów Wielkopolski – Poznan – Olsztyn – Białystok – Kielce – Krakau – Wroclaw  

Tijdens deze 15-daagse autoreis komt u door een afwisselend gebied van culturele steden zoals Poznan, Krakau en Wroclaw. Daarnaast geniet u van de prachtige natuurlandschappen in Olsztyn, Białystok en Kielce. Het is tevens mogelijk om extra overnachtingen te reserveren. Wat u wenst, kunnen wij verzorgen. Deze rondreis is ideaal als u alleen of met zijn tweeën wilt reizen, maar ook als familievakantie (en zeker met een trouwe viervoeter, genoeg natuur)! U bezoekt verschillende steden tijdens deze rondreis door Polen. Hierdoor zult u veel van het binnenland zelf ontdekken.

Dag 1: U start uw reis vanuit huis, richting de eerste stop: Gorzów Wielkopolski (ca. 800 km). Hier verblijft u één nacht om daarna door te rijden naar Poznan.

Dag 2 en 3: Poznan is een stad in het westen van Polen en ligt aan de rivier de Warta. Het is een gezellige stad met zijn kleurrijke huizen en gebouwen. Een echte aanrader om te bekijken is het stadshuis in Renaissance stijl en het Rogalowe Museum. Wandel door de oude stad van Poznan “Ostrów Tumski”, dit is een eiland omringd door de rivieren de Warta en Cybina.

Dag 4 en 5: Als u het prachtige Poznan heeft gezien, rijdt u op dag 4 door naar Olsztyn (ca. 366 km). Olsztyn is sinds 1945 een stad in het noordoosten van Polen. Het was de historische hoofdstad van de regio Ermland, in de provincie Oost-Pruisen. In Olsztyn kunt u genieten van de prachtige natuur. De twee grote meren Mazurië en Warmië liggen binnen de stadsgrenzen. In het centrum van de stad ligt de kathedraal van St. Jacobus. Dit is een indrukwekkend gebouw en bestaat al 6 eeuwen lang. Tijdens deze 2 dagen kunt u perfect natuur en stad combineren.

Dag 6, 7 en 8: Vanuit Olsztyn rijdt u op dag 6 door naar Białystok (ca. 226 km). Białystok ligt ten noordoosten van Polen en is de hoofdstad van de provincie Podlachië. Neem een bezoek aan de Rynek, deze straat bestaat uit oude panden in lichte pasteltinten geschilderd. Het is de grootste stad in het noordoosten van Polen en is de hoofdstad van de provincie Podlachië. Het is een levendige stad en hier is voor iedereen wat wils. U kunt hier genieten van de natuur maar ook van de geschiedenis.

Dag 9: Vanuit Białystok rijdt u op dag 9 door naar Kielce (ca. 372 km) hier verblijft u één nacht om daarna door te rijden naar Krakau.

Dag 10, 11 en 12: Vanuit Kielce rijdt u door naar het sprookjesachtige Krakau. De stad ligt in het zuiden van Polen en was tot 1608 de hoofdstad van Polen en dat is op elke hoek van de straat nog terug te zien. U vindt midden in het oude centrum de Rynek Glówny. Dit prachtige centrale marktplein is het grootste plein van Europa en behoort bovendien, net als de rest van het oude centrum, tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 13 en 14: Op dag 13 rijdt u door naar Wroclaw (ca. 270 km). Wroclaw beschikt over een prachtig oud centrum waar u vele gotische gebouwen kunt bewonderen. Ook het middeleeuws Stadhuis op het Oude Marktplein is een bezienswaardigheid die u niet mag missen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Nationaal Museum van Wroclaw. De Panorama Raclawicka is een echte aanrader. Dit indrukwekkende schilderij toont u een van de meest bekende veldslagen uit de Poolse geschiedenis.

Dag 15: Vertrek terug naar huis (ca. 944 km)  u vertrekt vanaf Wroclaw terug naar Nederland.

Bovenstaande informatie is altijd aan te passen naar uw wens. Langer of korter verblijven kan, korter is vaak niet aan te raden door de lange afstanden die gemaakt moeten worden en bovenal om genoeg tijd te hebben om al het moois wat de steden te bieden hebben te bekijken. Mocht u een overbruggingsovernachting op de heen- en/of terugreis wensen in bijvoorbeeld Duitsland, dan kan dit zeker bijgeboekt worden.

Over Gorzów Wielkopolski:

Gorzów Wielkopolski is een aantrekkelijke stad. Hier zijn veel architecturale monumenten en moderne gebouwen te vinden. In het hart van de stad vind u het oudste kathedraal van de 13e eeuw.  De stad is ook aantrekkelijk voor de natuurliefhebbers. In de stad zijn er 4 parken met diverse wandelpaden. Verder worden hier openluchtconcerten en festivals georganiseerd.

Over Poznan:

Poznan ligt aan de rivier de Warta. Het is een gezellige stad met zijn kleurrijke huizen en gebouwen. In het Rogalowe Museum kunt u de geschiedenis van de Croissant bekijken en natuurlijk proeven. De croissant is een symbool van de stad geworden omdat ze gemaakt word Olsztyn, Polen en volgens een strikt gedefinieerd recept. Een croissant met vulling en als ingrediënt witte maanzaad. In de stad zijn mooie monumenten te vinden waaronder de schandpaal met daarop een beulsfiguur. Dit is de meest populaire ontmoetingsplaats van alle inwoners van Poznan.

Over Białystok:

Bialystok, was vroeger een textielcentrum. Neem een bezoek aan de Rynek, deze straat bestaat uit oude panden in lichte pasteltinten geschilderd. Het is de grootste stad in het noordoosten van Polen en is de hoofdstad van de provincie Podlachië. Het is een levendige stad en hier is voor iedereen wat wils. U kunt hier genieten van de natuur maar ook van de geschiedenis. De stad is gebouwd in de vijftiende eeuw. Verschillende nationaliteiten zijn hier samen gekomen in de stad denkend aan Russische, Duitse en Joodse nationaliteiten. In elke hoek van de straat zijn er gebedshuizen, kerken en tempels te vinden.

Over Kielce:

Kielce is de toeristische trekpleister van de heuvelachtge regio Swietokrzyskie. Kielce werd 4 eeuwen geleden eigendom van de bisschoppen van Krakau. In de straat Henryk Sienkiewicz zijn er veel leuke wikels, cafés  en restaurants te vinden. De naam van de straat is draagt de naam van een Poolse schrijver. Het nationaal museum is ook meer dan een bezoek waard. Het is een paleis dat toebehoorde aan de bisschoppen van Krakau. Het werd opgericht door Jakub Zadzik in 1627 – 1641. De stad heeft een sterk verband met de natuur. In de stad heb je 5 natuurreservaten met fossielen van meer dan 500 miljoen jaar oud. Net buiten Kielce is het Swietokrzyski Nationaal park, deze bestaat uit stenenwoestijn en anderzijds sparbomen.

Over Krakau:

Krakau is meer dan de moeite waard en voor iedereen wat wils. Krakau was tot 1608 de hoofdstad van Polen en dat is op elke hoek van de straat nog terug te zien. U vind midden in het oude centrum de Rynek Glówny. Dit prachtige centrale marktplein is het grootste plein van Europa en behoort bovendien, net als de rest van het oude centrum, tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het mooie oude centrum vindt u veel Middeleeuwse invloeden terug van toen, zoals de Barbican en de Koninklijke Burcht van Wawel. Een reis naar Krakau is ook perfect te combineren met een bezoek aan Auschwitz Birkenau. Het gehele aanbod van excursies vindt u tevens onderaan deze pagina.

Over Wroclaw:

Wroclaw is een ontmoetingsplek voor verschillende culturen. Dit komt door de centrale ligging aan de rivier Odra. Met name de Boheemse, Oostenrijkse en Pruisische cultuur hebben veel invloed op Wroclaw. Door de ligging van de stad, wordt Wroclaw ook wel het Venetië van Polen genoemd. Door deze mengelmoes aan culturen is er veel te doen en te zien in Wroclaw! Het meest unieke in de stad zijn de 300 kabouters die zijn verspreid over de stad. Deze kabouters beelden allemaal iets anders uit en hebben allemaal iets te maken met de locatie waar ze zich bevinden. De eerste kabouters werden in 2005 geplaatst ter herinnering van de beweging tegen het communisme dat heerste in Polen in de jaren 60 en 70. Bij de Informacja Turistyczna (de Poolse VVV) op de Rynek wordt een plattegrond verkocht met een wandelroute langs alle kabouters. Dit is een leuke manier om snel het stadscentrum van Wroclaw te ontdekken.

Prijzen van deze autoreis:

3 STERRENHOTELS (LOGIES & ONTBIJT) vanaf € 799,-  p.p.
4 STERRENHOTELS (LOGIES & ONTBIJT) vanaf € 1119,-  p.p.
5 STERRENHOTELS (LOGIES & ONTBIJT) vanaf € 1759,-  p.p.

Optioneel:

Excursies in Krakau Prijs Tijdsduur
Auschwitz-Birkenau Engelstalig €55,00 p.p 6 uur
Stadswandeling Krakau Engelstalig €25,00 p.p. 3 uur
Schindlers List Tour Engelstalig €25,00 p.p 3 uur
Wieliczka Zoutmijnen €62,00 p.p 4 uur
Auschwitz-Birkenau met een NL-gids €75,00 p.p 6 uur
Stadswandeling Krakau met een NL-gids €35,00 p.p. 3 uur
Schindlers List Tour met een NL-gids €35,00 p.p. 3 uur
Fietstour met een NL-gids €45,00 p.p. 3 uur
Wodka of Biertour €50,00 p.p. 2 uur

Klik hier voor informatie over elke excursie.

Aanvullende informatie & inclusief uw reis:

 • 14 overnachtingen in appartement of drie-, vier-, of vijfsterrenhotel
 • De hotels worden geselecteerd op basis van beschikbaarheid en reisdatum. De definitieve hotels ontvangt u met de reisbescheiden, deze ontvangt u circa 14 dagen voor vertrek.
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (m.u.v. accommodatie keuze appartement)
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer
 • Alle boekingen zijn op basis van de reisvoorwaarden van Polenreizen
 • 1-persoonstoeslag €50,- per nacht o.b.v. driesterrenhotel, €75,- per nacht o.b.v. viersterrenhotel, €95,- per nacht o.b.v. vijfsterrenhotel
 • Boekingskosten €35,- inclusief €2,50 bijdrage SGR calamiteitenfonds
 • SGR Consumentenbijdrage €5,- per persoon
 • Betaling via iDeal of bankoverschrijving
 • Informatie onder voorbehoud van beschikbaarheid, typefouten en prijswijzigingen.
 • Bovenstaande informatie is altijd aan te passen naar uw wens. Langer of korter verblijven kan, korter is vaak niet aan te raden door de lange afstanden die gemaakt moeten worden en bovenal om genoeg tijd te hebben om al het moois wat de steden te bieden hebben te bekijken.
 • Praktische informatie autoreizen