Chat with us, powered by LiveChat

Na een paar dagen in Krakau te zijn geweest, wilt u misschien wel wat anders zien dan de stad, hoe mooi deze dan ook mag zijn. Dan wilt u de natuur in. Gelukkig heeft Polen ook hele mooie stukken natuur te bieden. Deze natuur is dan ook nog eens verworven met de cultuur en geschiedenis. Zo leert u Polen op de meest natuurlijke manier kennen.

Ojcow Nationaal Park

Een voorbeeld van een stuk natuur met geschiedenis er in verworven is Ojcow Nationaal Park. Dit is een van de nationale parken van Polen, het is ook tegelijk de kleinste van Polen. In Ojcow Nationaal Park kunt u het kasteel van koning Kazimierz the Great vinden. De eerste documentatie van het kasteel dateert uit 1315. De rijke geschiedenis van het kasteel reflecteert de Poolse en Europese geschiedenis en architectuur.

Desondanks de pracht van dit kasteel, heeft Ojcow Nationaal Park nog meer te bieden.Het park is namelijk thuis voor meer dan 1000 verschillende soorten planten, 135 verschillende soorten vogels en meer dan 500 soorten vlinders. Van deze verschillende soorten zijn er veel zeldzaam en worden beschermt door de Poolse wet. Naast een indrukwekkend kasteel heeft Ojcow Nationaal Park ook nog indrukwekkende flora en fauna!

Zakrzówek

Zakrzówek is het verborgen zwemparadijs van Krakau. Ondanks dat het meer voornamelijk is afgesloten door hekken, kunt u hier nog steeds prachtig wandelen, zwemmen en duiken! En dit is dan ook zeker een aanrader. Op de bodem van het meer kunt u namelijk nog resten vinden van het verleden van het meer. Het meer was namelijk helemaal geen meer. Het was een groeve waar kalksteen werd gewonnen. Maar rond 1990 werd er een grondwaterreservoir geraakt waardoor de gehele afgraving vol liep met water. Onder water zijn dan ook veel sporen van deze groeve te vinden. Ook is er een gedenksteen verstopt voor Karol Wojtyla. Deze Pool werd in de Tweede Wereldoorlog aan het werk gezet in de groeve. Daarna vertrok hij naar Vaticaanstad, waar hij voor de hele wereld bekend werd als Paus Johannes Paulus II. 

Natuurlijk heeft Polen nog meer prachtige natuurlijke plekjes dan deze twee. Een voorbeeld hiervan zijn de gebergtes in Zakopane. Of het Park Szczytnicki in Wroclaw!

Reacties

reacties