Chat with us, powered by LiveChat

Lublin, ook wel “Het kleine Krakau” of “Het Joodse Oxford” genoemd, is een stad vol verrassingen. De infrastructuur van de stad buiten de Oude Stad geeft u het gevoel dat u in een metropool bent. De perfecte combinatie van interessante dingen om te doen in Lublin, de prachtige architectuur, en de gunstige ligging maken het een van de beste plaatsen om te bezoeken in Polen. U kunt zich onmogelijk vervelen in deze bruisende stad. Lees verder om uw sightseeing in Lublin te plannen en ervoor te zorgen dat u niets mist tijdens uw reis.

Bezoek het kasteel van Lublin

Het kasteel is een bezienswaardigheid van Lublin. Het indrukwekkende paleis is gebouwd in de 12e eeuw en ligt op een heuvel. Ga de trap op om rond de binnenplaats te wandelen, bezoek het Museum van Lublin en bekijk het verbazingwekkende luchtgezicht op de stad vanaf Baszta. Het kasteel is een perfect startpunt voor een sightseeing in Lublin. Van daaruit kunt u via de Grodzka Poort naar de oude binnenstad lopen.

Wandeling door de Grodzka Poort

Gelegen op slechts een steenworp afstand van het kasteel, werd de Grodzka Poort gebouwd in de 14e eeuw. Wat interessant is, in het verleden werd het ook wel “De Joodse Poort” genoemd, omdat het de doorgang was tussen de Oude Stad en het Joodse District.

Zoek het eigenzinnige Cat Tenement House

Direct nadat u door de Grodzka Poort bent gegaan, ziet u het Cat Tenement House aan uw linkerhand. U kunt er 77 verschillende schilderijen van katten zien, allemaal geplaatst ter nagedachtenis aan een van de beroemdste Lublinse kunstenaars aller tijden – Andrzej Kot. In het Pools betekent “Kot” “kat”. Andrzej Kot heeft een groot deel van zijn leven in deze buurt gewoond.

Bekijk de ruïnes van de parochiekerk

De parochiekerk was vele jaren het belangrijkste gebouw in Lublin. Eeuwenlang werd er gebeden. Helaas dreigde het gebouw in te storten, zodat de stadsambtenaren in de 19e eeuw besloten de kerk af te breken. Van de parochie zijn vandaag alleen nog de ruïnes over. In de zomer zitten de plaatselijke bewoners en toeristen op de oude muren te praten, ijsjes te eten en zich te vermaken.

Kijk omhoog en vind het beeldhouwwerk van Jasza Mazur

Als u van Plac po Farze naar Rynek loopt, moet u omhoog kijken. U zult het beeld zien van de tovenaar die op een touw balanceert. Het is Jasza Mazur, een fictief personage uit de roman “Magiër van Lublin”, geschreven door Isaac Bashevis Singer, een Nobelprijswinnaar.

Neem een foto van het blauwe huurhuis

Kamienica Konopniców wordt beschouwd als het mooiste huurhuis van Lublin. Het is niet duidelijk wanneer het precies werd gebouwd, maar het werd gerenoveerd in de maniëristische stijl in de 16de eeuw. De levendige blauwe kleur van het gebouw is hoe het er oorspronkelijk uitzag, maar het huurhuis was daarvoor al vele jaren grijs.

Wandeling door de ondergrondse gebieden van Lublin

Leer de geschiedenis van de stad kennen tijdens een interessante rondleiding door de ondergrondse van Lublin. Leer hoe de Grote Brand Lublin in de 18e eeuw trof. Kleed u warm aan, want zelfs in de zomer kan het ondergronds een beetje fris worden!

Zoek maar raak de steen van pech niet aan

Volgens de legende is het aanraken van de Steen van Ongeluk een van de slechtste dingen die u in Lublin kunt doen. Hij zal u ongeluk brengen, zoals hij al vele mensen voor u heeft gebracht. Een van hen was een onschuldige man die in de 15e eeuw op deze steen werd onthoofd door de beul. De andere was een bakker die deze steen gebruikte om zijn bakkerij te bouwen. Het brandde kort daarna af met hem erin… Er zijn nog veel meer legenden over de kwade kracht van stenen. Zorg ervoor dat u het niet aanraakt!

Ga de Trynitarska Toren op

Ga de 200+ trappen van de Trynitarska Toren op voor een prachtig panoramisch uitzicht over Lublin. Naast het observatiedek is er een interessant Diocesaan Museum van Religieuze Kunst in de toren.

Wandeling door de Krakowskie Przedmiescie straat

Een wandeling door de Krakowskie Przedmiescie straat is zeker een van de beste dingen om te doen in Lublin! Deze straat is de meest bruisende plek van de stad. U vindt er vele restaurants, cafés en bars. Aan het einde van de straat ziet u het grote “Lublin” bord en fonteinen voor kinderen die alleen in de zomer in gebruik zijn.

Probeer lekkere ijsjes bij “Bosko”

Direct aan het begin van de Krakowskie Przedmiescie straat is een ijswinkel die u MOET bezoeken. Ze maken hun eigen ijsjes die niet van deze wereld zijn! U kunt kiezen uit verschillende smaken, waaronder lactose vrije, veganistische en suikervrije opties.

Vind Billy Goat in Lublin in de Krakowskie Przedmiescie straat

In het wapen van Lublin is een bokkengeit te vinden. Volgens de legende redde een geit tijdens de Tartaarse invasie in de Middeleeuwen een groep kinderen die zich in de kloof schuilhielden. Zij heeft hen gevoed met haar eigen melk. Door een vergissing werd een vrouwelijke geit vervangen door een bok in het wapen van Lublin…

Chillen op het strand van het Zemborzyce Meer

Een bezoek aan het Zemborzyce Meer, ook bekend als de Zee van Lublin, is een van de beste dingen om te doen in Lublin, vooral in de zomer. Er is een openlucht waterpark (Sloneczny Wrotkow) direct naast het meer, dus u kunt ofwel gratis chillen op het strand of plezier maken in het waterpark. U kunt ook een kajak of waterfiets huren om rond het meer te zwemmen.

Veel plezier in Aqua Lublin

Als u in de winter naar Lublin reist, is het aquapark een interessante plek om te bezoeken. Er zijn een fitnessruimte, wellnessruimte, waterglijbanen, sauna’s, en vele andere geweldige attracties in Aqua Lublin. 

Ontspan in de botanische tuin van het UMCS

Een bezoek aan de Botanische Tuin is altijd een goed idee. U kunt er een ontspannende wandeling maken midden in de natuur en zelfs deelnemen aan enkele interessante evenementen.

Ga terug in de tijd in het Lublin Village Open Air Museum

U krijgt de kans om te zien hoe de mensen in de omgeving in het verleden leefden. Het openluchtmuseum is vrij groot, dus u zult minstens een uur nodig hebben om alles te zien. Wat helemaal geweldig is, is dat er echte dieren (paarden, kippen, konijnen, koeien, enz.) in het museum leven, dus als u met kinderen naar Lublin reist, zullen ze het zeker geweldig vinden!

Probeer Cebularz en bezoek het Museum van Cebular

Het ronde platte brood met ui en maanzaad is een regionale snack die u moet proberen als u in Lublin bent. Het is afkomstig uit de Joodse keuken. Vóór de WOII was de meerderheid van de inwoners van Lublin Joods. Daarom wordt de stad ook wel “Het Joodse Oxford” of “Het Jeruzalem van Polen” genoemd. Afgrijselijk: de Holocaust heeft hier de hele Joodse gemeenschap vernietigd… Op dit moment wonen er nog maar +/- 20 Joden in de stad.

Bezoek het Centrum voor de Ontmoeting van Culturen

Centrum Spotkania Kultur is een plek waar altijd van alles te beleven is. Interessante tentoonstellingen en evenementen zijn de top 2 redenen om dit centrum te bezoeken. De derde is de prachtige daktuin die vooral in de zomer de moeite waard is.

Leer over de geschiedenis in concentratiekamp Majdanek

Majdanek was, net als het beruchte Auschwitz, een concentratiekamp waar tienduizenden mensen op brute wijze zijn vermoord. De meesten van hen waren Joden. Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe verschrikkelijk deze plaats is… Gezien het feit dat de meerderheid van de inwoners van Lublin vóór de WOII Joden waren, kunnen we zeggen dat Majdanek verantwoordelijk is voor het voor altijd veranderen van de bevolking van de stad.

Maak een dagtocht naar Nałęczów

Nałęczów is een van de beroemdste kuuroorden van Lubelszczyzna. Het ligt op een half uur rijden van Lublin en het is ook de plaats waar het Naleczowianka water wordt geproduceerd. Naleczow heeft een groot en vredig park waar u kunt wandelen en het oorspronkelijke geneeskrachtige water, dat nu beroemd is geworden in het hele land, kunt uitproberen. 

 

Reacties

reacties