Chat with us, powered by LiveChat

Kun je van een stad houden? Dat vroeg ik aan iemand die een jaar of wat geleden besloten had om naar Krakau te verhuizen. Waarom ben je eigenlijk verliefd op Krakau geworden? Het is niet eenvoudig om het specifiek te maken: het is een oude mooie stad, maar tegelijkertijd een hele jonge en dynamische. Je voelt je hier vrij, maar ook intiem en op jezelf.

Het is een stad vol geschiedenis, een betoverende plek die door de eeuwen heen vele verhalen verzameld heeft en is doordrenkt van cultuur en traditie.
 
De zon straalt fel boven de geplaveide straten terwijl het geluid van kerkklokken de lucht vult. De oude binnenstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt een adembenemend uitzicht op middeleeuwse architectuur en statige paleizen. Overal waar je kijkt, voel je de ziel van een stad die getuige is geweest van koninklijke kroningen, kunstenaars die inspiratie vonden en geheimen die fluisteren in de smalle steegjes.
 
De Wawel-heuvel torent hoog boven de stad uit, omringd door de majestueuze Wawel-kathedraal en het koninklijk kasteel. De legende vertelt dat de draak van Wawel ooit de stad terroriseerde, maar uiteindelijk verslagen werd door een slimme schoenmaker.
 
Een wandeling langs de Vistula-rivier is een reis door de tijd, met uitzicht op bruggen en kades die getuigen van eeuwenoude handel en avontuur. Op elke hoek vind je traditionele restaurants waar je kunt genieten van Poolse pierogi en kielbasa, vergezeld van een glas wodka om te toosten op het leven.
 
Krakau is niet alleen een stad van verleden pracht, maar ook van levendige cultuur. De straten komen tot leven met festivals, muziek en dans, en het bruisende nachtleven geeft de stad een energieke sfeer. In de schaduw van de oude stadsmuren vind je hedendaagse kunstgalerijen, trendy boetieks en gezellige cafés waar je kunt genieten van een heerlijke koffie.
 
Maar bovenal zijn het de mensen van Krakau die deze stad echt bijzonder maken. Hun warme gastvrijheid en trots op hun erfgoed maken van elke ontmoeting een onvergetelijke ervaring.
 
Terwijl de avond valt over de stad Krakau, worden de straten verlicht door de sprankelende lantaarns en wordt het geheimzinnige verleden opnieuw tot leven gewekt. Het is een stad die je hart steelt en je ziel betovert, en elke bezoeker vertrekt met een verlangen om terug te keren naar deze magische plek waar geschiedenis en hedendaags leven harmonieus samenkomen.
 
Jan van Heese
Jan van Heese02 juni 2023
Lees verder
Wij hebben onze reis als fantastisch ervaren, alles was tot in de puntjes geregeld. De excursie naar Auschwitz/Birkenau heeft veel indruk achtergelaten en staat gegrift in ons geheugen. Ook de stadswandeling was schitterend. De Nederlandse gids was super en verwoordde de verhalen van beide excursies op een heldere begrijpende manier en is aanbevelenswaardig. Een goed ingelezen persoonlijkheid met betrokkenheid en passie voor Polen. Ook het hotel was prima. Het is een reis die ik kan aanbevelen aan een ieder die wat meer over de geschiedenis van Krakow wil weten. Ook jullie bedankt voor altijd de snelle antwoorden. Met vriendelijke groet, Jan van Heese
Annemarie Siegerink
Annemarie Siegerink1 augustus 2023
Lees verder
Super tevreden! Alles goed geregeld. Wij zijn net terug van een 5 daagse trip naar Krakau. We hadden een stadstour met een Nederlandstalige gids en een dag naar Auschwitz met dezelfde Nederlandstalige gids. Hij heeft alles goed uitgelegd. Veel nieuwe informatie! Je kreeg een duidelijke mail met alle vouchers en tickets. Wij hoefden nergens achteraan! Het enige wat je moet doen is via en app inchecken voor je vliegreis. Een echte aanrader als je naar Krakau wil.
Diana Dreijerink
Diana Dreijerink3 augustus 2023
Lees verder
Hallo Emma, Wij hebben een fantastische 5-daagse reis gehad naar Krakau. Wat een mooie, gemoedelijke en gezellige stad! Het hotel (INX hotel), de excursies en de transfers, alles was naar volle tevredenheid. Helemaal top! Mvg Jan en Diana Dreijerink
Vorige
Volgende

Reacties

reacties