Restaurants Warschau

Restaurants Warschau

Warschau is een diverse stad en dat is ook duidelijk te zien aan het aantal verschillende soorten restaurants. Zo zijn er veel (nieuwe) restaurants met een Italiaanse, Franse, Poolse of wereldkeuken. Tijdens uw stedentrip is er dus meer dan genoeg keuze, door rond te lopen in de stad ontdekt u vanzelf welke restaurants Warschau te bieden heeft. Restaurants Warschau zijn meestal de hele dag geopend, omdat Polen vaak geen pauze van hun werk hebben. Ook zullen de meeste restaurants Warschau tot ’s avonds laat geopend zijn.
Iets typisch Pools zijn ‘melk bars’, die in Warschau ook zeker terug te vinden zijn. Het is een erg leuke bezienswaardigheid om te bezoeken en er te eten. Melk bars stammen uit de tijd van het communistisch regime en de naam komt van de goedkope maaltijden die toen gemaakt werden van melkproducten. Veel locals bezoeken melk bars, dus dit is een leuke manier om kennis te maken met de inwoners en typisch Poolse gerechten. De Poolse keuken bestaat verder vooral uit soep en vleesgerechten gecombineerd met zuurkool. Ook worden er vaak paddenstoelen in gerechten gestopt. Bekende gerechten zijn:

  •  Barszsz (rode bietensoep)
  •  Bigos (gekruid vlees met kool en zuurkool)
  •  Kapuśniak (zuurkoolsoep)

Bekende desserts, die in bijna alle restaurants in Warschau te verkrijgen zijn, zijn sernik, een soort kwarktaart en makowiec, een soort cake van maanzaad. De populairste dranken in Polen zijn wodka en bier, dat is dus ook in restaurants gebruikelijk om te bestellen.

Dineren in Warschau is in vergelijking met Nederland redelijk goedkoop. Daarom is het vaak gepast om een fooi van 10 tot 20 procent te geven.

Aanraders:

  • Café Blikle. Hier kunt u terecht voor heerlijke koffie, thee en gebak dat een nationale bekendheid heeft. Ook kunt u hier ontbijten en lunchen en is er een Engelstalige krant om te lezen.
  • Restaurant Sofa. Dit is een luxe restaurant met herkenbare rode sofa’s. U kunt zelf uw gerecht samenstellen en er is keuze uit verschillende internationale specialiteiten.
  • 99 Restaurant. Hier kunt u ontbijten, lunchen en dineren. Dit restaurant is door de Wall Street Journal uitgeroepen tot een van de meest fashionable restaurants. Ook zijn hier op vrijdagavond live optredens te zien.
  • Fukiera restaurant. Dit restaurant is te vinden in het oude gedeelte van de stad en is ook een van de oudste restaurants Warschau. Het restaurant heeft een mooie aankleding en een typisch Poolse keuken.
  • Polska Rozana restaurant. In dit restaurant hangt een warme sfeer en de bediening is erg vriendelijk. Ook hier is een typisch Poolse keuken met ruime keuze.

Terug naar vorige paginaWaarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar