Jagiellonian University en Botanical Garden Krakau

Jagiellonian Universiteit werd gestigt in 1364 en is daarmee een van de oudste universiteiten van Europa. Maar pas in 1817 werd het vernoemd naar de Jagiellonian koningdynastie. Tijdends de tweede wereld oorlog werden 184 leraren opgepakt door de Duitsers en naar concentratie kampen gebracht. De universiteit werd de rest van de oorlog gesloten. Hierna zijn er verschillende projecten geweest om de universiteit weer goed te laten lopen en er nieuwe delen bij te bouwen.
Momenteel zijn er veel connecties met Universiteiten in het buitenland en kan je op de Universiteit studies volgen als: geneeskunde rechten en politiek. Het is mogenlijk om een rondleiding te krijgen door de universiteit en de gehele geschiedenis achter dit interessante gebouw te horen.

In 1783 besloot de rector van de universiteit om een tuin te laten aanleggen op het terrein. Voor de oorlog behoorde het tot een van de grootste Botanische tuinen van Europa. Helaas hebben veel Duitsers in de oorlog de bloemen gestolen om hiermee hun huis te decoreren. Tegenwoordig is hier veel van weer opgebouwd en zijn er wel 6000 verschillende plantensoorten te vinden. Er zijn ook broeikassen met wel 50 verschillende soorten palbomen en een 400 jaar oude eikenboom. Ook zit er een museum bij deze tuin omdat er een flinke geschiedenis aan hangt en een grote bezienswaardigheid van Krakau is.

Stedentrip Krakau


Terug naar vorige paginaWaarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar