Excursie Auschwitz

Excursie Auschwitz
Voor Nederlanders die altijd in vrijheid hebben geleefd is het moeilijk voor te stellen dat tijdens de Tweede Wereldoorlog miljoenen mensen, het merendeel Joden, in concentratiekampen zijn omgebracht. Het Poolse Auschwitz is symbolisch geworden voor de vernietigings- en concentratiekampen van de nazi’s. In het grootste concentratiekamp van de nazi’s zijn de gruweldaden van de Tweede Wereldoorlog nog goed zichtbaar. Om de jongeren van het middelbaar onderwijs de aangrijpende taferelen te laten zien en hen een stukje levenservaring mee te geven, organiseert Polenreizen een excursie naar Auschwitz. Gedurende een 3,5 uur durende tour kunt u Auschwitz bezoeken met een Nederlandstalige gids. Hieronder een korte beschrijving van de excursie Auschwitz:

Programma excursie auschwitz

Stap in de bus en kijk onderweg naar een documentaire over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. U krijgt te zien hoe ongeveer 1,5 miljoen mensen – veelal joodse, Poolse en Russische gevangenen – vanaf 1940 in Auschwitz-Birkenau werden gedood, totdat beide kampen in 1945 door de geallieerden werden bevrijd.

Na ongeveer 1,5 uur arriveert u in Auschwitz en begint u aan een rondleiding door Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau, beide opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Betreed het kamp Auschwitz I door de poort met ‘Arbeit macht frei’ (arbeid bevrijdt) en ontdek hoe snel het detentiekamp voor Poolse gevangenen een plek van massamoord werd.

Verken de belangrijkste gebouwen – enkele nog intact en andere vervallen – en bekijk de tentoonstellingen die het leven van de velen gevangenen weergeven. Bekijk de slaapzalen, gaskamers en fabrieken waar gevangenen werden gedwongen om munitie en andere producten te maken voor de oorlogsinspanningen van Duitsland. Wat hier is gebeurd, is vreselijk en schrijnend, maar uw gids behandelt de geschiedenis met respect.

Nadat u Auschwitz I hebt bezocht, is er een korte pauze voor bezinning. Na deze pauze brengt u een bezoek aan het nabijgelegen Auschwitz II-Birkenau. Hier kunt u de resten van de uitkijktorens, hekken en barakken bekijken, terwijl u luistert naar de weerzinwekkende omstandigheden waarin de gevangenen verbleven. Bekijk de overblijfselen van de gaskamers en crematoria, verwoest door de vluchtende nazi’s. Daarna brengt u een bezoek aan het zeer aangrijpende monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers die hier hebben geleden en zijn gestorven.

Na ongeveer drie uur reist u terug naar Krakau, waar uw tour eindigt bij het oorspronkelijke vertrekpunt.

Het boeken van de excursie auschwitz kunt u doen via Polenreizen.nl/reserveren-losse-excursie


Terug naar vorige paginaWaarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar