Bezienswaardigheden Warschau

Bezienswaardigheden Warschau

Tijdens uw stedentrip Warschau is veel te doen en te zien: voor ieder wat wils. Er zijn genoeg bezienswaardigheden Warschau om te bezoeken. Vooral het indrukwekkende oude centrum, dat weer helemaal herbouwd is na plat gebombardeerd te zijn in de Tweede Wereldoorlog, is een van de highlights van Warschau. Neem vooral een kijkje bij het marktplein, dat omringd is door kleurrijke, statige herenhuizen en waar de zeemeermin ‘Syrena Staromiejska’ (de beschermheilige van de stad) zich bevindt.

Op zonnige dagen kunt u kiezen om de Koninklijke Route te lopen. Deze begint bij het Slotplein aan de rand van de oude stad bestaat uit de mooie en belangrijke boulevards Krakowskie Przedmiescie en Nowy Świat. Langs deze route ligt het Lazienki-park, het oudste stadspark van Warschau.

Is het geen weer voor een wandeling? Bezoek dan het Koninklijk Paleis of het Paleis van Cultuur en Wetenschap, waar u op de 30e etage vanaf een panorama terras uitzicht heeft over de hele stad. Dit gebouw is een duidelijk herkenbaar punt in de stad, vanwege de hoge toren en stamt nog uit de communistische tijd. Daarom staan veel Polen negatief tegenover dit gebouw.
Andere bezienswaardigheden Warschau die u zeker moet zien, zijn de oude kerken die in verschillende stijlen zijn gebouwd. Zoals de Johanneskathedraal (een van de oudste kerken van de stad), de Jezuïetenkerk (met een maniëristische façade) en de Alexanderkerk (oorspronkelijk uit 1818, maar is herbouwd na de Tweede Wereldoorlog). Bent u liefhebber van klassieke muziek? Dan is het misschien leuk om te weten dat het hart van Chopin in Warschau wordt bewaard, in de Heilige Kruiskerk. Ook is er in Warschau het Chopin Museum te vinden, waar alles te zien en te horen is over het leven van Chopin.

Er zijn in Warschau genoeg mogelijkheden om te winkelen. Er zijn er een aantal winkelstraten in Warschau en tegenover het Cultuurpaleis zijn grote warenhuizen te vinden. Ook sportfanaten hoeven zich geen moment te vervelen tijdens de reis. Warschau heeft twee voetbalclubs, Legia Warschau en Polonia Warschau. U kunt tevens het Nationaal Stadion bezoeken, waar in 2012 een deel van het EK voetbal werd gespeeld.

Natuurlijk is er ’s avonds ook een hoop te doen in de levendige stad, want Warschau kent veel gezellige bars, restaurants en theaters. Zo biedt Warschau een groot aanbod van leuke en interessante bezienswaardigheden tijdens uw stedentrip.

De bezienswaardigheden in Warschau zijn bijna allemaal te voet bereikbaar, maar om het nog makkelijker te maken kunt u ook gebruik maken van bussen, trams en metro’s.


Terug naar vorige paginaWaarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar