Weer Warschau

Weer Warschau

Het is voordat u op u op vakantie gaat natuurlijk altijd verstandig om uit te zoeken wat voor weer het is op de plaats van bestemming. Wat voor weer Warschau biedt tijdens uw reis verschilt per periode. De beste tijd om een stedentrip naar Warschau te doen is in de lenteperiode, wanneer het gemiddeld zo’n 15 graden is en er niet veel neerslag valt. In de zomer is de kans op regen namelijk groter dan in de rest van het jaar. Warschau ligt op de grens tussen zeeklimaat en landklimaat, waardoor de temperaturen vaak te vergelijken zijn met die van Nederland. Warme, maar geen hele hete zomers, maar in de winter kan het zijn dat de temperaturen niet boven de nul graden uitkomen.

Het weer Warschau maakt dat Warschau een prima bestemming is om het gehele jaar door te bezoeken, al kan het ‘s winters dus vrij koud worden. Een bijkomend voordeel is dat er in Warschau gemiddeld minder regen valt dan in de rest van Polen.

In de maanden december, januari en februari is de kans groot dat het in Warschau vriest, de temperaturen liggen tussen de 0 en -5 graden Celcius. In maart begint het in Warschau weer wat warmer te worden en in april en mei is het heerlijk lenteweer met zo’n 10 tot 20 graden Celcius. In de zomermaanden juni, juli, augustus en september ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden in. Dit betekent aangenaam weer Warschau. Vanaf oktober zakken de temperaturen in Warschau weer, maar ook neemt de kans op neerslag af. Die is in de zomermaanden het hoogst.In het aantal zonuren is duidelijk verschil te zien in zomer en winter, vergelijkbaar met Nederland. Zo zijn er in de zomermaanden gemiddeld tien zonuren per dag, waar in de wintermaanden de zon maar twee tot vier uur te zien is.

Het weer in Warschau is ideaal voor een stedentrip, omdat het vaak goed weer is om buiten te lopen. Mocht het nou geen lekker weer zijn of regenen tijdens uw reis in Warschau, zijn er genoeg activiteiten en bezienswaardigheden waar u kunt schuilen of die binnen zijn.


Terug naar vorige paginaWaarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar