Chat with us, powered by LiveChat

Er zijn aanvullende preventieve maatregelen genomen om de mogelijke spreiding van het COVID-19 tot een minimum te beperken. De onderstaande procedures zullen worden toegepast op alle aankomende vluchten bij Transavia. De luchtvaartmaatschappij vraagt de passagiers om daar volledig aan mee te werken. 

  • Mondkapje verplicht voor passagiers en crew: Een niet-medisch mondkapje dragen is verplicht tijdens het instappen en aan boord van onze vliegtuigen. Op die plekken is het niet altijd haalbaar om 1,5 meter afstand te houden en zo beperken we het risico op verspreiding van het virus. Iedereen neemt zijn eigen mondkapje mee.
  • Afstand houden op de luchthaven en aan boord: We letten er op medewerkers en passagiers afstand kunnen houden van elkaar, op de luchthaven en aan boord. Geen zorgen, op de dag van je vlucht wijst het proces zich vanzelf. Zo mag je kosteloos je handbagage inchecken bij de check-in balie, zodat het instappen soepeler verloopt. Onze collega’s bij de gate zullen je vragen om zelf je boardingpass te scannen. En in- en uitstappen gaat bij ons aan boord per rij. Zo maken we het zo veilig mogelijk voor passagiers en medewerkers.
  • Luchtkwaliteit aan boord: Het risico op besmetting aan boord is laag. De lucht aan boord wordt steeds ververst. De moderne luchtfilters (HEPA-filters) aan boord van al onze vliegtuigen maken de lucht vrij van ziekteverwekkers. De combinatie van goede ventilatie, luchtfilters en de droge lucht beperkt het risico op verspreiding van het virus.
  • Hygiëne aan boord: We besteden extra aandacht aan de hygiëne in onze vliegtuigen. Na iedere vlucht maken we het vliegtuig extra grondig schoon en we nemen extra hygiënemaatregelen aan boord.
  • Contactmomenten verminderen: Ook beperken we onnodig contact tussen passagiers en medewerkers. Zo adviseren we passagiers om vooraf online in te checken, en vragen we passagiers aan boord zo veel mogelijk te blijven zitten. De service aan boord zal anders zijn dan je gewend bent. Je kunt wel iets te eten en drinken kopen, maar hebt keuze uit een kleiner assortiment. Betalen kan alleen contactloos.
  • Maatregelen per land: Controleer kort voor vertrek welke regels gelden op jouw bestemming. Soms heb je aanvullende documenten nodig, of is een mondkapje in dat land verplicht. Je vindt deze informatie op de website van IATA en bij de autoriteiten van je bestemming. Voor risicolanden heb je ook een gezondheidsverklaring nodig. Dit is een document dat je zelf kan printen, invullen en meenemen naar de luchthaven. Als jouw bestemming een risicobestemming is, ontvang je van ons hierover een e-mail met het formulier.

 

Bron: website Transavia op 20-05-2020

Reacties

reacties