Studiereis Auschwitz

Een culturele werkweek of studiereis Auschwitz, Polen. Uw studenten brengen een bezoek aan Krakau en Auschwitz II-Birkenau waar de geschiedenis weer tot leven komt. Een geschiedenisles over de Tweede Wereldoorlog in combinatie met een leuke en afwisselende werkweek of studiereis. Er zijn genoeg mogelijkheden om excursies of activiteiten programma’s op te stellen. Uw studietrip of werkweek naar Polen is bij Polenreizen in goede handen. Wij organiseren uw reis van ‘A tot Z’ en houden hierbij rekening met uw wensen en budget.

Sinds het toetreden van Polen tot de EU, in 2004, is het aantal bezoekers aan het museum Auschwitz II- Birkenau verdubbeld van 700.000 bezoekers per jaar naar 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Een bijzondere werkweek of studiereis, waar vele indrukken zullen worden opgedaan, Krakau en Auschwitz II-Birkenau bieden een perfecte combinatie voor een culturele, indrukwekkende en bijzondere werkweek.

Krakau de stad van culturele hoogtepunten! In 2000 was deze stad uitgeroepen tot culturele “hoofdstad” samen met nog 8 andere steden. Het centrum van deze stad is door haar geschiedenis heen het centrum van vele oorlogen geweest. Echter is de stad “ongeschonden” gebleven. Dit biedt een kust en keur aan cultuur, prachtige bouwstijlen en een bijzondere geschiedenis. In het centrum vind je nog gebouwen uit de 13de eeuw, de meeste gebouwen zijn gebouwd in de Renaissancestijl. Onder leiding van een Nederlandstalige gids hoor je en ontdek je bijzondere plekjes in deze prachtige historische stad. Krakau is een van de mooiste en gezelligste steden van Europa en een echte studenten stad, de stad is vooral bekend van de film Schindlers list en de voormalige nazi kampen Auschwitz II – Birkenau die op 65 kilometer afstand liggen.

Bijzondere bezienswaardigheden zijn; De Grote Markt “Rynek Glowny” – Wawel, een heuvel van 228 meter hoog met Wawelkathedraal en Wawelkasteel – Planty, het oude stadspark van Krakau – Wieliczka-zoutmijn, deze mijn heeft veel bijgedragen aan de welvaart van Krakau en Kazimierz, de Joodse wijk van Krakau.

Auschwitz II- Birkenau

Een verzameling van concentratiekampen en vernietigingskampen nabij de stad Auschwitz. Deze kampen waren bij elkaar het grootste vernietigingskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog, opgezet door nazi-Duitsland. Auschwitz II-Birkenau was het vernietigingskamp. In totaal waren hier tijdens de Tweede Wereldoorlog ongeveer 1,3 miljoen mensen gedeporteerd en ongeveer 1,1 miljoen mensen zijn hier omgekomen, waarvan de meeste mensen zijn vergast.

Daarnaast zijn zij een absolute specialist in Polen. Hierdoor bieden wij een uitmuntende werkweek voor u aan.


Terug naar vorige paginaWaarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar