Reis naar Krakow

Reis naar Krakow

Een reis naar Krakow moet u een keer gemaakt hebben. In deze stad, tot 1608 de hoofdstad van Polen, is prachtige architectuur te vinden. Het oude centrum van de stad behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dé stad voor een geweldige stedentrip.

Wanneer u een reis naar Krakow maakt, staat u oog in oog met een mix van historie en modern. Dat is iets wat de stad erg bijzonder maakt. De meest oude gebouwen komen uit de dertiende eeuw, maar door uitbreiding van de stad zijn er vele nieuwe gebouwen bijgekomen. Het middeleeuwse marktplein Rynek Glówny, het koninklijke kasteel Wawel en de Joodse wijk Kazimierz mag u zeker niet overslaan. Deze Joodse wijk, ook wel bekend uit de wereldberoemde film Schindler’s List, bestaat uit vele kleine winkeltjes, cafés en gebouwen met een historisch karakter. In de kathedraal Wawel is een enorme Poolse historie te vinden, dat teruggaat naar de elfde eeuw. Naast de mooie geschiedenis is ook een mooi uitzicht gegarandeerd. Onderaan het kasteel staat de bekendste draak uit Poolse volksverhalen: De Wawel Draak en de Drakengrot.

Nog niet genoeg architectuur en historie gezien tijdens uw reis naar Krakow? Neem dan een kijkje bij de Mariakerk en Raadhuistoren. De Mariakerk werd al in de dertiende eeuw gebouwd door burgers van Krakow. Zowel binnen als buiten is het prachtig. Bovenop de toren kunt u genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. De Raadhuistoren werd in 1316 gebouwd en is wel zeventig meter hoog, waardoor een mooi uitzicht ook hier gegarandeerd is. De gotische toren heeft inmiddels al verschillende verbouwingen ondergaan maar is nog altijd mooi om te bezoeken.

Ook het Planty Park, het stadspark dat om het oude gedeelte van de stad heen ligt, is een bezoekje waard. Vanuit het park kunt u via verschillende richtingen de oude binnenstad lopen. Een andere aanrader is om concentratiekamp Auschwitz te bezoeken tijdens uw reis naar Krakow. Het indrukwekkende kamp ligt ongeveer 59 kilometer ten westen van Krakow. Een bezoek aan dit kamp zal u nog lang bijblijven. Het zien van de vele foto’s, persoonlijke bezittingen en de gaskamers is aangrijpend, maar zeker de moeite waard.

Een reis naar Krakow is niet compleet zonder een bezoekje aan de vele gezellige markten en boetiekjes, zoals de Lakenhallen, waar je kunt snuffelen tussen typisch Poolse souvenirs. Eén van de oudste markten van Polen is de groente- en fruitmarkt Stary Kleparz. Deze bestaat al sinds de veertiende eeuw. Ook wat eten en drinken betreft is Krakow de ultieme bestemming voor een stedentrip. Deze Poolse stad heeft namelijk de meeste drinkgelegenheden per vierkante meter op de hele wereld. De meeste cafés en restaurants liggen in het historische centrum.


Terug naar vorige paginaWaarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar