Rondreis door Polen

13-daagse rondreis naar Krakau


Ga mee op onze georganiseerde groepsreis naar Krakau, inclusief excursies met Nederlandstalige gids, lunch en diners.

13-daagse rondreis
€1799,- p.p.

Nu boeken »


Onze prijzen zijn altijd inclusief:
 • Retourvlucht
 • Transfer
 • Hotel + ontbijt
 • Belastingen

Reisdata

17 maart 2014 t/m 29 maart 2014

Inclusief

 • Vlucht Eindhoven – Wroclaw
 • Vlucht Gdansk – Eindhoven
 • Overnachtingen op basis van logies & ontbijt
 • 12x diner + 12x lunch (excl. drank)
 • Bustransfer luchthaven naar hotel en retour
 • Bustransfer genoemde excursies
 • Excursies genoemd in onderstaand programma
 • Nederlandse gids
 • Brandstoftoeslagen en luchthavenbelasting

  Accomodatie

  U verblijft in goede 3-sterrenhotels aan de rand van het centrum o.b.v. logies en ontbijt.

  Programma

  Dag 1: Wroclaw – 17 maart 2014
  Samenkomst in Eindhoven op de luchthaven om 18u00 waar de Nederlandse reisleider u zal verwelkomen. De vlucht met WizzAir vertrekt om 20u55 richting Wroclaw. Na aankomst in Wroclaw rijden we door naar het Hotel Novotel Wroclaw. (Overnachting Novotel Wroclaw)

  Dag 2: Wroclaw 18 maart 2014
  Na het ontbijt zal er een wandeltocht met Nederlandse gids gemaakt worden in het hart van de stad rond de Rynek (markt), de bloemenmarkt en het Wroclaw City Museum, wat voorheen het Pruisische Koninklijke Paleis was. Daarna zal u langs de belangrijkste historische slagader van de stad komen, de Swidnicka straat. Hier vindt u heel wat monumenten zoals het Opera House, het universiteitsgebouw, het symbool van Oranje Alternatief (vreedzame anticommunistische actiegroep uit de jaren ’80) en het beroemde Monopol Hotel, waar u het verhaal van de talrijke bronzen dwergen te horen zal krijgen. Via de smalle straatjes langs de Oder zult u een bezoek brengen aan de historische markthal om via de Brug der Liefde naar de kathedraal Ostrow Tumski te wandelen in het oudste stadsdeel van de Wroclaw. Hier zult u gaan genieten van het geweldige uitzicht over de stad bovenop de toren van de St. Johannes de Doper kathedraal. Ook zal u deze dag nog een bezoek gaan brengen aan het Panorama van Raclawice, waarop de legendarische overwinning van de Poolse troepen op Rusland in 1794 is afgebeeld. De Centennial Hall, dat op de UNESCO-erfgoedlijst is opgenomen en een mijlpaal is voor de moderne architectuur, zal op deze dag ook niet ontbreken. Onderweg naar het centrum kunt u heerlijk ontspannen naar de waterfonteinshow kijken. Als afsluiting van de dag zal er een gezamenlijk diner plaatsvinden in het centrum van Wroclaw. (overnachting Novotel Wroclaw)

  Dag 3: Wroclaw – Krakau – 19 maart 2014
  Na het ontbijt rijden we oostwaarts richting Krakau, om op een originele wijze kennis te maken met deze prachtige stad. Rond het middaguur komen we aan in Krakow waar we kunnen genieten van een lekkere lunch. Na het middagmaal wandelen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze universiteitsstad: de Wawelkathedraal, de Jagielloonse Universiteit, het Jordanow- en Landaupaleis, de Lakenhallen en de Mariakerk, alles om en rond de grote markt. De geschiedenis van Polen komen we te weten via leuke feiten, ongebruikelijke symbolen en tradities met onze deskundige gids. Ondertussen kunnen we genieten van de schoonheid van deze oude stad. De Koninklijke weg biedt een levende herinnering aan een gouden tijdperk uit de geschiedenis van Krakau welke de voormalige hoofdstad was van Polen. (Overnachting Hotel Maksymilian)

  Dag 4 : Krakau, Schindlers List Tour – Wieliczka – Krakau – 20 maart 2014
  Na het ontbijt wandelen we door de straten voor de ontdekking van deze mooie stad Krakau met haar wonderlijke geschiedenis van een bijna uitgestorven Joodse cultuur. Onze tocht volgt het verhaal van de bekroonde Schindler’s List film van Steven Spielberg. We komen op de plaatsen waar deze film is opgenomen, op het Wolnica Plein, de Joodse Wijk met de synagogen, de vleesmarkt, overblijfselen van de gettomuur en de Schindler’s fabriek. Na de lunch rijden we naar Wieliczka (13 km) voor een bezoek aan de unieke zoutmijnen die ook op de lijst van het UNESCO werelderfgoed staan. Dit ondergrondse wonder heeft al heel wat bekende bezoekers gehad en nu is het de beurt aan u om na Copernicus, Von Goethe, Mendeljev en Paus Johannes langs de standbeelden van historische en mythische figuren, uitgehouwen in het rotsachtige zout, te wandelen. Na het avondmaal rijden we terug naar het hotel voor de overnachting. (Overnachting Hotel Maksymilian)

  Dag 5 : Krakau – Auschwitz – Birkenau – Krakau – 21 maart 2014
  Na het ontbijt vertrekken we richting Auschwitz (65 km) ten westen van Krakau. We bezoeken daar het grootste concentratie-, vernietigings- en werkkamp dat tijdens WOII door nazi-Duitsland is opgezet. 1,3 miljoen mensen werden tijdens de oorlog naar dit kamp getransporteerd. Hiervan zijn meer dan 1 miljoen mensen om het leven zijn gebracht, waarvan de meesten zijn “vergast”. Na de lunch bezoeken we Birkenau op 3 km van Auschwitz. Birkenau is een groot complex met vooral houten barakken en veewagons waarin de Joden aankwamen. We zien hier nog de gaskamers en de crematoria en resten van dit afschuwelijke drama dat zich hier afspeelde. Na dit zware bezoek rijden we terug naar Krakau waar we nog wat vrije tijd hebben voor het tijd is om te dineren in het beroemdste en lekkerste restaurant van de stad: “Rubinstein”. Hierna zullen we terugkeren naar het hotel voor de overnachting. (Overnachting Hotel Maksymilian)

  Dag 6: Krakau – Chocotow – Zakopane – 22 maart 2014
  Na het ontbijt zullen we vertrekken naar Chochotow (90 km) voor een bezoek aan het dorpje met zijn traditionele houten huisjes, het standaard onderkomen van de Tatra bergbewoners. Het enige vreemde gebouw is hier de stenen Gotische kerk die ontstaan is nadat de originele houten kerk in de 19de eeuw is afgebrand. Hier zullen we terug gaan in de tijd met de folkloristisch geklede Gorale, die door de hoofdstraat lopen met kleine melkbussen en emmers graan. De gids zal ons wijzen op enkele typische huizen die door de getalenteerde lokale bewoners zelf werden opgetrokken. Na dit prettige bezoek rijden we door naar Zakopane(13 km) om te lunchen. Deze stad is gelegen in het uiterste zuiden en is het wintersportcentrum bij uitstek in Polen. Het gebied is ook zeer geliefd bij de wandelaars in de Tatra. De stad ligt op een hoogte van 800m, aan de voet van de berg Giewont. We zullen de kabelbaan nemen naar de top van de Gubalowkaberg voor een prachtig uitzicht over de Tatra’s. Na een korte wandeling rond de piek nemen we de kabelbaan terug om de oude dorpskern te bezoeken, waar de plaatselijke bevolking nog sterk gehecht is aan tradities. Zakopane heeft een eigen stijl voor de bouw van huizen en kerken. Ook de traditionele klederdracht en sieraden zijn hier bewaard gebleven. We wandelen nog even door het winkelcentrum waarna we zullen dineren, voordat we terug rijden naar het hotel in Krakau voor de overnachting. (Overnachting Hotel Maksymilian)

  Dag 7: Krakau – Warschau – 23 maart 2014
  Na het ontbijt vertrekken we richting Warschau (290 km). Onderweg zullen we gaan lunchen en komen zo in de vroege namiddag in de hoofdstad van Polen aan. Deze zeer bedrijvige en dynamische stad kende in zijn geschiedenis enkele zwarte bladzijden. Hier bevond zich tijdens WOII het grootste Joodse getto van Europa, welke in 1943 compleet werd vernietigd. De nauwkeurige heropbouw en restauratie zette Warschau echter weer terug op de kaart, zodat het nu op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Na het inchecken in het Hotel Golden Tulip (2 nachten), zult u vrije tijd krijgen voor de eerste verkenning van de stad. ’s Avonds zullen we dineren in de buurt en keren we terug naar het hotel voor de overnachting. (Overnachting Golden Tulip Warsaw)

  Dag 8 : Warschau – 24 maart 2014
  Een stadswandeling is de beste manier om deze fascinerende hoofdstad te ontdekken. Dit zullen we dan ook na het ontbijt gaan doen. We krijgen zo veel informatie over het leven tijdens de opstand van Warschau onder het communisme, over de legendes uit de oude tijden, de verkiezingen van de Poolse koningen met hun geheimpjes en brengen een bezoek aan de plaats waar het Warschaupact werd ondertekend. We zullen gaan lunchen in de stad. Na ons bezoek aan het Oude deel van de stad, gaan we eveneens naar de Nieuwe stad, de Barbican, St John’s kathedraal en het Koninklijk Kasteel. We wandelen door de Saksische tuinen met het graf van de Onbekende Soldaat en het imposante Paleis van Cultuur en Wetenschap. We zien het Grote Theater en komen langs de Koninklijke route naar de H. Kruis Kerk waar het hart van Chopin in een urne wordt bewaard. U heeft nog wat vrije tijd tot aan het diner, waarna we terug naar het hotel rijden voor de overnachting. (Overnachting Golden Tulip Warsaw)

  Dag 09 : Warschau – Torun – 25 maart 2014
  Na het ontbijt vertrekken we naar de Gotische parel: Torun. De stad waar Copernicus leefde is niet zo gekend als Krakau, maar is zeker gelijk in termen van schoonheid en magie. We maken na de lunch een stadswandeling samen met een gids door de oude stad om de sfeer alvast te voelen. Zo komen we aan bij het stadhuis, wat een prachtig monument is van de middeleeuwse Burgher architectuur. Andere hoogtepunten zijn het Artushof, de kerk van de H. Geest, het huis van Copernicus, de Schuine Toren, de Bridge Gate, het monument van Nicolaas Copernicus, het Star House en de St John’s kathedraal. Na deze mooie stadstour wacht ons nog een kleine verrassing! We zullen gaan overnachting in Torun.

  Dag 10: Torun – Sopot – 26 maart 2014
  Tot het middaguur heeft u een vrij programma in het prachtige Torun. Na de lunch rijden we door naar de badplaats Sopot, waar we de langste pier zien van Europa. We zullen gaan eten in een prachtig restaurant (White House) en na het diner rijden we door naar Gdansk (20 min) waar we rond 21 uur zullen aankomen in het Focus hotel. (Overnachting Hotel Focus).

  Dag 11 : Gdansk – Malbork – Gdynia – Sopot – Gdansk – 27 maart 2014
  Na het ontbijt vertrekken we richting Malbork voor het kasteel dat werd gebouwd in de 13de eeuw. Dit kasteel is één van de best bewaarde Gotische burchten ter wereld, gebouwd met 5 miljoen bakstenen. Malbork was door de eeuwen heen de zetel van de Grote Teutoonse Orde. In dit schitterende kasteel, met zijn vele kamers en torens, zullen we het middeleeuws gebruik en de wapens ontdekken in een unieke tentoonstelling. In de middag heeft een u vrij programma en het diner zal om 18:30 uur plaatsvinden in Hotel Focus. (Overnachting Hotel Focus)

  Dag 12: Gdansk – 28 maart 2014
  Na het ontbijt rijden we naar het monument van Solidarnosc, ter herinnering aan de omgekomen werfarbeiders, op het Solidarnoscplein met de voetafdrukken van de Paus. Vervolgens maken we een stadswandeling door Gdansk. Deze oude Hanzestad is rijk aan historische bezienswaardigheden, musea, kerken en galerijen, waarbij we de geschiedenis van deze oude en belangrijke Hanzestad, gelegen op het kruispunt van belangrijke handelsroutes, vernemen. We brengen een bezoek aan de Gotische majestueuze St Mary’s Kerk, de grootste bakstenen kerk ter wereld. Ook zullen we de gevangenistoren, de Golden Gate , op de Koninklijke route met zijn trotse standbeelden bekijken voordat we aan de Oostzee komen. Hier wandelen we zowel langs Duitse als Nederlandse herenhuizen, op weg naar het beroemde standbeeld van Neptunus. We brengen ook nog een bezoek aan het stadhuis en het historisch Museum. De tour zullen we afsluiten in de originele Mariacka Straat, die wereldwijd bekend is om zijn unieke architectuur. S’avonds is er een afscheidsdiner met echte folklore en onbeperkt drank. Hierna zullen we terug gaan naar het hotel voor de overnachting. (Overnachting Hotel Focus)

  Dag 13 : Gdansk – Eindhoven – 29 maart 2014
  Na het ontbijt hebben we nog vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven in Gdansk voor het vliegtuig van 14u15 dat ons terug naar Eindhoven vliegt.

  Aanvullende informatie

 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 personen of meer.
 • 1-persoonstoeslag €480,-
 • Boekingskosten €20,-
 • Betaling via iDeal of bankoverschrijving
 • Informatie onder voorbehoud van beschikbaarheid, typefouten, vlucht- en prijswijzigingen.


  « Terug naar vorige pagina

 • Waarom PolenReizen.nl?

  De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
  Zekerheid van SGR
  Vaste lage prijzen
  24/7 bereikbaar