Boek uw stedentrip Krakau

Boek uw stedentrip Krakau

Een reis naar Krakau moet u een keer gemaakt hebben. In deze stad, tot 1608 de hoofdstad van Polen, is prachtige architectuur te vinden. Het oude centrum van de stad behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Boek uw stedentrip Krakau en ontdek wat deze Poolse stad allemaal te bieden heeft.

Krakau is een mix van historie en modern, wat de stad erg bijzonder maakt. De meeste oude gebouwen komen uit de dertiende eeuw, maar door uitbreiding van de stad zijn er vele nieuwe gebouwen bijgekomen. Het middeleeuwse marktplein Rynek Glówny, het koninklijke kasteel Wawel en de Joodse wijk Kazimierz mag u zeker niet overslaan. Deze Joodse wijk, ook wel bekend uit de wereldberoemde film Schindler’s List, bestaat uit vele kleine winkeltjes, cafés en gebouwen met een historisch karakter. In de kathedraal Wawel is een enorme Poolse historie te vinden, dat teruggaat naar de elfde eeuw. Naast de mooie geschiedenis is ook een mooi uitzicht gegarandeerd. Onderaan het kasteel staat de bekendste draak uit Poolse volksverhalen: De Wawel Draak en de Drakengrot.

Een bezoek aan de Mariakerk en Raadhuistoren is tijdens uw stedentrip Krakau ook een aanrader. De Mariakerk werd al in de dertiende eeuw gebouwd door burgers van Krakau. Zowel binnen als buiten is het er prachtig. Bovenop de toren kunt u genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. De Raadhuistoren werd in 1316 gebouwd en is wel zeventig meter hoog, waardoor een mooi uitzicht ook hier gegarandeerd is. De gotische toren heeft inmiddels al verschillende verbouwingen ondergaan maar is nog altijd mooi om te bezoeken. Ook het Planty Park, het stadspark dat om het oude gedeelte van de stad heen ligt, is een bezoekje waard. Vanuit het park kunt u via verschillende richtingen naar de oude binnenstad lopen.

Boek tijdens uw stedentrip Krakau een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz. Dit indrukwekkende kamp ligt ongeveer 59 kilometer ten westen van Krakau. Een bezoek aan het kamp zal u nog lang bijblijven. Het zien van de vele foto’s, persoonlijke bezittingen en de gaskamers is aangrijpend, maar zeker de moeite waard.
De vele gezellige markten en boetiekjes, zoals de Lakenhallen, moet u zeker niet vergeten. Hier kun je snuffelen tussen vele typisch Poolse souvenirs. Eén van de oudste markten van Polen is de groente- en fruitmarkt Stary Kleparz. Deze bestaat al sinds de veertiende eeuw. Boek uw stedentrip Krakau ook vooral als u van eten en drinken houdt. Deze Poolse stad heeft namelijk de meeste drinkgelegenheden per vierkante meter op de hele wereld. De meeste cafés en restaurants liggen in het historische centrum. Boek uw stedentrip Krakau en het enige wat u hoeft te doen is genieten!


Terug naar vorige paginaWaarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar