Chat with us, powered by LiveChat

Excursie Auschwitz

Excursie Auschwitz

Indien u dat wenst, kunt u deelnemen aan de excursie Auschwitz Birkenau. Op deze plek werden tijdens de Tweede Wereldoorlog miljoenen mensen omgebracht. Het merendeel hiervan waren Joden. Onze groepsreizen gaan altijd door, ongeacht de grootte van de groep. Bovendien zijn deze groepsreizen gegarandeerd met Nederlandstalige gids.

Programma excursie Auschwitz

Onderweg naar Auschwitz bekijkt u een documentaire in de transfer. Deze documentaire gaat over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Aangekomen bij Auschwitz krijgt u te zien hoe ongeveer 1,5 miljoen mensen vanaf 1940 in Auschwitz Birkenau werden gedood, veelal Joodse, Poolse en Russische gevangenen. Dit stopte op het moment dat beide kampen in 1945 door de geallieerden werden bevrijd.

UNESCO-Werelderfgoedlijst

Na ongeveer 1,5 uur arriveert u in Auschwitz. Hier begint u aan een rondleiding door Auschwitz I. Vervolgens neemt de gids u mee naar Auschwitz II-Birkenau. Deze zijn beiden opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Kamp Auschwitz gaat u binnen door de poort met ‘Arbeit macht frei’ (arbeid bevrijdt). Daar ziet u met eigen ogen hoe het detentiekamp voor Poolse gevangenen een plek van massamoord werd. Zodra u in Auschwitz bent bekijkt u de belangrijkste gebouwen. Hiervan zijn enkele intact gebleven, de meeste vervallen. Hier ziet u ook de tentoonstellingen die het leven van de velen gevangenen laten zien. Met andere woorden: slaapzalen, gaskamers en fabrieken waar gevangenen werden gedwongen om munitie en andere producten te maken voor de oorlogsinspanningen van Duitsland. Wat hier in Auschwitz is gebeurd, is vreselijk en schrijnend, maar uw gids behandelt de geschiedenis met respect.

Birkenau

Nadat u Auschwitz I heeft bezocht, is er een korte pauze voor bezinning. Hierna brengt u een bezoek aan het nabijgelegen Auschwitz II-Birkenau. Hier kunt u de resten van de uitkijktorens, hekken en barakken bekijken. Uw gids geeft hierbij uitleg over de weerzinwekkende omstandigheden waarin de gevangenen verbleven. In aanvulling hierop bekijkt u de overblijfselen van de gaskamers en crematoria, verwoest door de vluchtende nazi’s. Op het eind van de excursie brengt u een bezoek aan het zeer aangrijpende monument. Dit monument is geplaatst in Auschwitz ter nagedachtenis aan de slachtoffers die hier hebben geleden en zijn gestorven. Na ongeveer drie uur reist u terug naar Krakau, waar uw tour eindigt bij het oorspronkelijke vertrekpunt. Het reserveren van een losse excursie kunt u hier doen.


Waarom PolenReizen.nl?

De Polen-specialist met ruim 10 jaar ervaring
Zekerheid van SGR
Vaste lage prijzen
24/7 bereikbaar

Blijf op de hoogte!


Like ons op Facebook